Ημερίδα «Doing Business with Latin America»

Ημερίδα «Doing Business with Latin America»

Ημερίδα «Doing Business with Latin America»
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
17:00’ – 19:30’
αίθουσα ΕΒΕΘ, Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη

Μετά την σταδιακή επάνοδο σε κανονικότητα η πραγματοποίηση εκδηλώσεων με φυσική παρουσία και η επανασύνδεση με διεθνείς αγορές μέσω εξωστρεφών δράσεων επανέρχεται ως πρακτικό εργαλείο υποστήριξης της διεθνοποίησης ελληνικών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων, συνδιοργανώνουν Ενημερωτική Ημερίδα για τις ευκαιρίες και δυνατότητες επιχειρηματικής παρουσίας στις αγορές της Λατινικής Αμερικής.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 και ώρες 17:00’ – 19:30’, στην αίθουσα του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη).

Στην Ημερίδα θα παρουσιασθούν οι αγορές της Βραζιλίας, της Αργεντινής, του Περού, του Παναμά και της Ουρουγουάης.

Ομιλητές θα είναι Πρέσβεις, Εμπορικοί Ακόλουθοι και στελέχη των Πρεσβειών των χωρών αυτών που θα δώσουν στοιχεία για το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον όπως διαμορφώνεται μετά την πανδημία, θα  επικεντρώσουν σε κλάδους και τομείς με προοπτική ανάπτυξης, θα αναδείξουν δυνατότητες και ευκαιρίες για εμπορικές, επενδυτικές και άλλες μορφές συνεργασίας και θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές για προσέγγιση και δικτύωση στις τοπικές αγορές (γλώσσα εργασίας αγγλικά).

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός να ενημερωθούν τα στελέχη εξωστρεφών ελληνικών εταιριών για τις χώρες αυτές και αφετέρου όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε Επιχειρηματική Αποστολή που θα διοργανώσουν οι Φορείς στη Λατινική Αμερική τον προσεχή Οκτώβριο με αποκλειστικό σκοπό συναντήσεις Β2Β με τοπικές εταιρίες.

Το Πρόγραμμα της Ημερίδας μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16:30’ – 17:00 Εγγραφή
   
17:00’ – 17:20’ Έναρξη – Χαιρετισμοί
κ. Γιάννης Πατσιαβός, Senior Manager, Eλληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Διευθυντής Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Λατινικής Αμερικής – Ομιλία [pdf]

κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, Α’ Αντιπρόεδρος, ΕΒΕΘ

Δρ. Χρήστος Ε.Γεωργίου, Γενικός Διευθυντής, Ινστιτούτο Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος ΙΝΣΒΕ – Ομιλία [pdf]

κ. Παναγιώτης Χασάπης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ

17:20’ – 17:40’ Ουρουγουάη
  κ. Enrique Loedel, Πρέσβης της Ουρουγουάης
17:40’ – 18:00’ Βραζιλία
  κα Lilian Duarte, Επικεφαλής Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας της Βραζιλίας – Ομιλία [pdf]
18:00’ – 18:20’ Μεξικό
  κα Laura Olivia Mora Barreto, Επικεφαλής Οικονομικών-Εμπορικών Θεμάτων και Διεθνούς Συνεργασίας της Πρεσβείας του Μεξικού – Ομιλία [pdf]
18:20’ – 18:40’ Αργεντινή
  κ. Nicolás Pasamán, Πρόξενος της Πρεσβείας της Αργεντινής – Ομιλία [pdf]
18:40’ – 19:00’ Περού
  κ. Edgar Alvarado, Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας του Περού – Ομιλία [pdf]
19:00’ – 19:30’ Συζήτηση – Ερωτήσεις

Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Πρεσβειών

Η γλώσσα εργασίας της ημερίδας θα είναι η αγγλική.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Γιάννη Πατσιαβό, Senior Manager του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (τηλ. 2106419026, 6945234747, y.patsiavos@ahk.com.gr).