Ξεκίνησε την παραγωγή το νέο εργοστάσιο της ΜΑΞΙ  Α.Β.Ε.Ε.

Ξεκίνησε την παραγωγή το νέο εργοστάσιο της ΜΑΞΙ Α.Β.Ε.Ε.

Πρόκειται για ένα ακόμη ‘’ΔΥΝΑΤΟ ΧΑΡΤΙ΄΄ της ‘’ΜΕΓΑΛΗΣ’’ βιομηχανίας παραγωγής και επεξεργασίας χάρτου ΜΑΞΙ Α.Β.Ε.Ε. Ο Δεύτερος Μύλος (Paper Mill 2) παραγωγής χαρτοπολτού αποτελεί μια νέας τεχνολογίας υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής ανεπεξέργαστου χαρτιού υγιεινής (Jumbo Rolls) δυναμικότητας 45.000 τόνων ετησίως, παραγωγή που ανεβάζει την δυναμικότητα της εταιρείας στους 75.000 από τους 170.000 τόνους των αναγκών σε επίπεδο χώρας.
Ιστορική αναδρομή
Στα τέλη του 1988 στην πόλη της Κατερίνης ιδρύεται η εταιρεία ως εμπορική επιχείρηση πώλησης ειδών καθαρισμού οικιακής χρήσης με την επωνυμία ΜΑΧΙ με την παραγωγή επεξεργασίας χαρτιού υγείας, χαρτιού κουζίνας και χαρτοπετσέτας να ξεκινάει 3 χρόνια αργότερα το 1991. Μετά από μια δεκαετία συνεχούς ανάπτυξης και εδραίωσης στην Ελληνική αγορά το 2001 έρχεται η πρώτη μεγάλη επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό στην μονάδα επεξεργασίας όπου εγκαθίστανται γραμμές παραγωγής χαρτιού υγείας και κουζίνας οικιακής χρήσης, χαρτομάντιλων τσέπης και facial, χειροπετσετών και τραπεζομάντιλων. Το 2011 ακολουθεί η καθετοποίηση με τη λειτουργία της πρώτης χαρτοποιητικής μονάδας παραγωγής ανεπεξέργαστου χαρτιού υγιεινής (Paper Mill), με δυναμικότητα παραγωγής 30.000 τόνων ετησίως και μερικά χρόνια μετά (2016) εγκαθίσταται νέα γραμμή επεξεργασίας επαγγελματικών προϊόντων (Ho.Re.Ca.) και υπερσύγχρονων συστημάτων απορρόφησης και ανακύκλωσης κόνεως (DRS). Οι επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό συνεχίζονται και την επόμενη χρονιά (2017) με την εγκατάσταση και λειτουργία δεύτερης γραμμής παραγωγής οικιακού χαρτιού υγείας και κουζίνας και την ανέγερση νέων αποθηκευτικών χώρων εμβαδού 4.000 m2, χωρητικότητας 2.700 παλετοθέσεων. Ακολουθεί το rebranding της εταιρείας το 2018 σχεδίαση νέας εταιρικής και προϊοντικής ταυτότητας, ανασήμανση και η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις. Το 2021 αποτελεί μια εξαιρετική χρονιά για την ΜΑΞΙ Α.Β.Ε.Ε. καθώς ολοκληρώνεται η επένδυση και ξεκινά την παραγωγή της η δεύτερη μεγάλη χαρτοποιητική μονάδα παραγωγής ανεπεξέργαστου χαρτιού υγιεινής (Paper Mill 2).
Το σύνολο των επενδύσεων σε κτηριακές εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό την τελευταία 10ετία ξεπερνά τα 40.000.000 €.
Η ΜΑΧΙ αύριο…
Στις αρχές του 2022 εγκαθίστανται νέες σύγχρονες γραμμές παραγωγής επαγγελματικών και οικιακών προϊόντων (Ho.Re.Ca) στο εργοστάσιο επεξεργασίας (Converting). Παράλληλα προγραμματίζονται επενδύσεις μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος της εταιρείας, στην κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής πολιτικής στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.