Οι βασικοί στόχοι της νέας Διοίκησης για την επόμενη τριετία

«Και το μεγαλύτερο ταξίδι, αρχίζει με ένα βήμα.» Το δικό μας ταξίδι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε μέχρι πόσο μακριά θα φτάσει, όμως αυτά τα πρώτα βήματα τα κάνουμε με δημιουργική διάθεση και ενθουσιασμό.

Το τεύχος αυτό του Δελτίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, είναι το πρώτο που εκδίδεται μετά την εκλογή της νέας Διοίκησης. Μας προσφέρει, λοιπόν, την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις κεντρικές μας προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια. Δέσμευση όλων μας, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας.

Ο ΣΒΕ τα τελευταία χρόνια μεγάλωσε πολύ. Απέκτησε πανελλήνιο χαρακτήρα και αναβαθμίστηκε σε κοινωνικό εταίρο. Τώρα, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων διοικήσεων και την τόσο γόνιμη περίοδο του κ.Σαββάκη, καλούμαστε, σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία, να κάνουμε τα επόμενα βήματα. Ώστε όλοι μαζί, να κάνουμε τον ΣΒΕ ακόμη πιο μεγάλο, πιο παρεμβατικό, πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό για τα μέλη του και κυρίως πιο χρήσιμο για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Από τους στόχους που έχουμε θέσει, ξεχωρίζω ορισμένους ως πιο κρίσιμους:

Να βοηθήσουμε στην πράξη τις ελληνικές επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και τις προκλήσεις των ημερών μας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για εμάς, από το να είμαστε δίπλα στις ελληνικές βιομηχανίες την ώρα των αλλεπάλληλων διεθνών κρίσεων.

Να διευρύνουμε την ψηφιακή επανάσταση στο ελληνικό επιχειρείν και να επενδύσουμε εμπράκτως στην καινοτομία.

Να προωθήσουμε θέματα κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης, περιβαλλοντικής ευθύνης, συμπερίληψης και ισότητας ευκαιριών. Σήμερα, κανείς δεν έχει δικαίωμα να λειτουργεί χωρίς να ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα της δράσης του στην κοινωνία.

Να δουλέψουμε με εκπαιδευτικούς φορείς, για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μας. Γιατί οι επιχειρήσεις είναι πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποί τους.

Και βέβαια, να συμμετέχουμε ουσιαστικά στο δημόσιο διάλογο, με προτάσεις κι αποτελεσματική συνεργασία, για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας.

Για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει, πρέπει να δουλέψουμε μεθοδικά, συστηματικά και υπομονετικά, προχωρώντας βήμα – βήμα. Κυρίως, όμως, πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Πιστεύω στη συλλογική δουλειά.

Το ίδιο βαθιά, βέβαια, πιστεύω και στη δύναμη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Και μάλιστα, όχι μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις μας, αλλά και στις πιο μικρές ελληνικές βιομηχανίες, που πολλές φορές με προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, στηρίζουν έμπρακτα την εθνική οικονομία, προσφέρουν στο κοινό, στηρίζουν τους εργαζόμενους.  Πιστεύω στο πάθος, στο πείσμα, στην καινοτόμο σκέψη, στη δημιουργικότητα των Ελληνίδων και των Ελλήνων που κρατάνε αυτές τις βιομηχανίες.

Γι’ αυτό και, τελικά, η Διοίκησή μας έχει θέσει ως κορυφαίο στόχο ο ΣΒΕ να βοηθήσει την ελληνική βιομηχανία να αναπτυχθεί κι άλλο, να δυναμώσει ακόμα περισσότερο, να προσφέρει κι άλλα στον τόπο μας και το κυριότερο: να έχει όλο και περισσότερο το βλέμμα στραμμένο προς τα έξω. Πέρα από τα σύνορα. Γιατί αυτή πρέπει να είναι η κεντρική μας κατεύθυνση: η εξωστρέφεια.