Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος

Αγαπητά μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας,

Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος χαιρετίζω με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ένταξη του, στους κόλπους του «ΣΒΕ».

Στην πρωτόγνωρη εποχή, που διανύουμε, η πανδημία ανέδειξε όλες τις διαχρονικές στρεβλώσεις του παραγωγικού μοντέλου της Ελλάδας.

Συνάμα, σε αυτή τη συγκυρία, όπου η ανθρώπινη υγεία αποτελεί την βασική προτεραιότητα παγκοσμίως, υπογραμμίστηκε και η αξία των πλαστικών, του υλικού δηλαδή, που μεταποιούν τα μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος.

Με την επερχόμενη ύφεση να είναι βαθιά και να αφήνει μακροχρόνιες «ουλές» στην οικονομία, όπως συντείνουν όλες οι εκτιμήσεις, είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου.

Η ένταξη του ΣΒΠΕ στις τάξεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος θα ενδυναμώσει τη θεσμική μας συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς και θα μπορέσει να διεκδικήσει περισσότερο αποτελεσματικά την εκπλήρωση των αιτημάτων της βιομηχανίας.

Οι συλλογικές πρωτοβουλίες για την προώθηση της βιομηχανίας σε εθνικό επίπεδο μπορεί να μας οδηγήσει σε μια νέα εποχή, όπου τα περισσότερα μέλη μας θα αξιοποιήσουν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Σε αυτή την πρωτόγνωρη, για όλους μας, περίοδο είναι απαραίτητη σταθερά, για την επιτυχία των κλάδων μας, η συνεργασία, έτσι ώστε εργαζόμενοι από κοινού, με μια πραγματιστική στρατηγική, σχέδιο και συνέπεια ως προς την εκπλήρωση των κοινών μας στόχων, να κατορθώσουμε να μετατρέψουμε τη βιομηχανία στον σταθερό πυλώνα ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Με εκτίμηση,

Βασίλειος Γούναρης