Στον κ. Ελευθέριο Σαΐτη, η τιμητική «Διάκριση Συνολικής Επιχειρηματικής Προσφοράς», στον διαγωνισμό της ΕΥ

Στον κ. Ελευθέριο Σαΐτη, η τιμητική «Διάκριση Συνολικής Επιχειρηματικής Προσφοράς», στον διαγωνισμό της ΕΥ

Στον κ. Ελευθέριο Σαΐτη, Ιδρυτή και Πρόεδρο των εταιρειών Kronos, Intercomm Foods, Agrophoenix, απονεμήθηκε, στην τελετή βράβευσης του διαγωνισμού της EY «Ελληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021, η τιμητική «Διάκριση Συνολικής Επιχειρηματικής Προσφοράς».

Στον σύντομο χαιρετισμό του κατά την απονομή του βραβείου στον κ. Σαΐτη, ο CEO του Ομίλου Alpha Bank, κ. Βασίλης Ψάλτης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που απονέμεται αυτή η ειδική τιμητική Διάκριση.

Και όχι τυχαία, καθώς σήμερα, στο πρόσωπο του κ. Σαΐτη, δεν τιμούμε απλώς μία λαμπρή επιχειρηματική διαδρομή. Τιμούμε τη διορατικότητα και την εξωστρέφεια, τιμούμε τη βούληση για συνεχή εξέλιξη, αναγνωρίζοντας πως η στασιμότητα είναι η αρχή του τέλους μίας επιχείρησης, τιμούμε τη δύναμη να αναγνωρίζεις λάθη και να τα αξιοποιείς ως διδάγματα για νέα επιχειρηματικά σχέδια, τιμούμε την πίστη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πατρίδας μας και την εργώδη προσπάθεια να αναδειχθούν τα προϊόντα της ελληνικής γης σε όλο τον κόσμο».

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο κ. Σαΐτης δήλωσε:

«Εκ μέρους των εταιρειών μας, ευχαριστώ θερμά την ΕΥ και την κριτική επιτροπή, για την ιδιαίτερη τιμητική διάκριση στο πρόσωπο μου.

Μεγάλη η τιμή, ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη. Θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους και εύχομαι τα καλύτερα για συνεχή δημιουργία.

Έχοντας ως αρχή, το ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ και γράψε τα ονόματα εκείνων που σε βοήθησαν με χρυσά γράμματα, και εκείνων που σε έβλαψαν στην άμμο, ευχαριστώ επίσης τους συνοδοιπόρους συνεταίρους μου, το ανθρώπινο δυναμικό των εταιρειών μας, τους παραγωγούς μας, τους συνεργάτες μας, και την οικογένεια μου που όλοι μαζί συνεργαστήκαμε για την καθιέρωση του Ελληνικού ροδάκινου και ελιάς σε όλο τον κόσμο, κάνοντας ένα δύσκολο αλλά συγχρόνως ωραίο αγώνα στο επιχειρείν.

Προτρέπω τους νέους να πιστέψουν στο μεγαλείο της ανθρώπινης δύναμης και θέλησης, στην ομαδικότητα, έχοντας ως πυξίδα  τη λογική,  την ενσυναίσθηση,  το μέτρο, και, την ανθρωπιά.

Στην μακρόχρονη επιχειρηματική μου διαδρομή, αταλάντευτος οδηγός μου ήταν η ηγεσία με συναισθηματικές δεξιότητες και ανοιχτομυαλοσύνη, αρχές και αξίες που διδάχθηκα πολύ νωρίς, (όσο και αν ακούγεται παράξενο) από τους αναλφάβητους, κτηνοτρόφους γονείς μου και θείους μου, που είχαν ένα ιδιαίτερο κώδικα αξιών για «το συνεταιρίζεσθαι» και για πραγματική εταιρική διακυβέρνηση και εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Το ευαγγέλιο τους: Κουμάντο, νοικοκυροσύνη, επαγγελματισμός, Ομαδικότητα – αλληλεγγύη – διαφάνεια, κληρή δουλειά

Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Τόσο απλό και τόσο δύσκολο

Να είσθε πάντα καλά, Ευχαριστώ πολύ»