Οι δράσεις και το έργο της Βίκος Α.Ε. με κοινωνικό αντίκτυπο

Οι δράσεις και το έργο της Βίκος Α.Ε. με κοινωνικό αντίκτυπο

Η εταιρεία Βίκος υλοποιεί σημαντικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που προάγουν την τέχνη, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, την παιδεία και τον πολιτισμό ευρύτερα, λειτουργώντας ανταποδοτικά στην κοινωνία μέσα στην οποία δρα κι αναπτύσσεται.

Έτσι, παράλληλα, με το επιχειρηματικό της έργο, βρίσκεται σε μια διαρκή προσφορά προς το οικοσύστημα και την κοινωνία, γιατί όπως το νερό, ως σύμβολο της αειφορίας, ρέει ασταμάτητα και δίνει ζωή στη ζωή, έτσι και η προσφορά για τον «Άνθρωπο», την «Ανάπτυξη» και την «Αειφορία» είναι διαρκής.

Μέσα από τον αθλητισμό κι εθελοντισμό αγκαλιάζει με θέρμη κι αγάπη τις προσπάθειες που καταβάλλουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Στήριξε τους Πανελλήνιους Αγώνες 2022 των Special Olympics στο Λουτράκι και τις γενναίες προσπάθειες των 900 αθλητών με νοητική αναπηρία που συμμετείχαν από Ελλάδα και Κύπρο.

Ακόμη, έχει αναλάβει τη χορηγία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και του Ηλυσιακού, της ομάδας μπάσκετ ΑΕΚ με αμαξίδιο, του αγώνα δρόμου Παπάγου Χολαργός, των Ποσειδωνίων, Μαραθώνιου Ναυπλίου, του Παιδικού Τρίαθλου και του Αυθεντικού Μαραθώνιου Κολύμβησης κι άλλων σημαντικών διοργανώσεων.

Η συνεισφορά της στην κοινωνία αποτυπώνεται με πλήθος δράσεων.

Με ευαισθητοποίηση σε θέματα όπως η αιμοδοσία, υλοποιεί συστηματικές αιμοδοσίες και παροτρύνει κι άλλους να συμμετέχουν, μέσα από το μήνυμα «Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα», ενώ η στήριξη της στην μείωση της υπογεννητικότητας μέσα από τη συνεργασία της με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό HOPEgenesis είναι ένας ακόμη σημαντικός τομέας.

Για την προστασία του οικοσυστήματος στηρίζει περιβαλλοντικές δράσεις και μέσω της συνεργασίας της με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all συμμετέχει σε δενδροφυτεύσεις, αναδασώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα (Green Future) κι άλλες δράσεις για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (Green Hope).

Στον τομέα του Πολιτισμού αποτελεί το 1ο Περιφερειακό Εταιρικό μέλος  του σωματείου «Διάζωμα», για προστασία και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ στηρίζει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, το Φεστιβάλ Δωδώνης, το Φεστιβάλ Επιδαύρου, το Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το κινηματογραφικό event «Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι» κ.λπ.

Ολόκληρη, η φιλοσοφία της Βίκος Α.Ε. συμπυκνώνεται και αποτυπώνεται στην πλέον ουσιαστική και περιεκτική φράση «Ο Β-Οίκος της ζωής μας».