Ο Ομιλος ΚΟΥΙΜΤΖΗΣ προχώρησε σε νέα συνεργασία με τον μεγαλύτερο οίκο γεωργικών μηχανημάτων FENDT

Ο Ομιλος ΚΟΥΙΜΤΖΗΣ προχώρησε σε νέα συνεργασία με τον μεγαλύτερο οίκο γεωργικών μηχανημάτων FENDT

Ο όμιλος ΚΟΥΙΜΤΖΗΣ έχει μια επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία 80 ετών ως κατασκευαστής θεριζοαλωνιστικών εξαρτημάτων, με εξαγωγική δράση και παρουσία σε 40 και πλέον αγορές. Με έντονη δράση και στη βιομηχανική υποστήριξη είναι διανομέας και αντιπρόσωπος κορυφαίων οίκων όπως Bonfiglioli, TIMKEN, Gates, Tsubaki etc.

Η εταιρία προχώρησε σε μία νέα συνεργασία έχοντας πετύχει την ανάληψη του μεγαλύτερου οίκου γεωργικών μηχανημάτων FENDT. Πρόκειται για κορυφαίας τεχνολογίας πολυεθνική εταιρία η οποία ανήκει στον Αμερικάνικο όμιλο της AGCO και κατασκευάζει πρωτοπόρα γεωργικά μηχανήματα υψηλών επιδόσεων.

Ο επίσημος εισαγωγέας και διανομέας FENDT στην Ελλάδα, διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα γεωργικών μηχανημάτων της αγοράς: Πέρα από τους φημισμένους ελκυστήρες, υπάρχουν ακόμη θεριζοαλωνιστικές μηχανές, πρέσες, χορτοκοπτικά, αυτοκινούμενα ψεκαστικά, ενσυρωτικά κ.α.

Η νέα εταιρία λειτουργεί σε νέες ειδικά διαμορφωμένες κτηριακές εγκαταστάσεις στο 11ο χλμ Θεσσαλονίκης – Αθηνών κάθετη μονάδα υποστήριξης FENDT με συνεργείο, ανταλλακτικά και κατάστημα λιανικής γεωργικού εξοπλισμού. Εκεί έλαβε χώρα στα μέσα Απριλίου και η επίσημη τετραήμερη εκδήλωση παρουσίασης των νέων μηχανημάτων με τρεις χιλιάδες επισκέπτες από όλη την επικράτεια και την Κύπρο.

Η FENDT χαρακτηρίζεται από καινοτομία στην τεχνολογία με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων και τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων των μηχανημάτων και των καλλιεργειών. Η εταιρία πιστεύει πως η συνεργασία αυτή θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση και καλύτερη εξυπηρέτηση του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας όπως της γεωργίας, κτηνοτροφίας, δενδροκομίας και οινοποιίας.