Μια περίοδος κρίσης πολλές φορές μπορεί να αποτελεί και ευκαιρία για ανάπτυξη – LAZAROS KALTSIDIS WOOD INDUSTY SA

Μια περίοδος κρίσης πολλές φορές μπορεί να αποτελεί και ευκαιρία για ανάπτυξη – LAZAROS KALTSIDIS WOOD INDUSTY SA

Μπορεί στα κινέζικα ιδεογράμματα η κρίση και η ευκαιρία να συμβολίζονται με το ίδιο ιδεόγραμμα αλλά η βιομηχανία KALTSIDIS WOOD INDUSTRY SA το εφάρμοσε και στην πραγματικότητα.
Ξεκινώντας το όραμα του ο Λάζαρος Καλτσίδης και βασισμένος στην πολυετή εμπειρία του μιας και ήταν επί χρόνια διευθυντής παραγωγής καπλαμά στην Βαλκάν Εξπόρτ, δημιούργησε τη δεκαετία του ’70 μια μικρή επιχείρηση με το Μιχάλη Χαλβατζόγλου που αποτέλεσε μόνο την αρχή της μεγάλης εξέλιξης.
Τα επόμενα βήματα πραγματοποιήθηκαν σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις όπου πλέον ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους αλληλοσυμπληρώνοντας τη δυναμική τους η δεύτερη γενιά, ο Γιάννης και η Βίκυ Καλτσίδη (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ξυλείας) που είχαν μεγαλώσει στην κυριολεξία μέσα στο ξύλο. Αργότερα ακολούθησε και ο Χρήστος Χαλβατζόγλου γιος του Μιχάλη.
Σήμερα, η εταιρεία περιορίζεται κατά κύριο λόγο στην παραγωγή ξύλινων επενδεδυμένων πάνελ με ξυλόφυλλα (καπλαμά) και θεωρείτε η μεγαλύτερη στην Ελλάδα στο αντικείμενό της με μερίδιο περίπου 40%. Η παραγωγική δυναμικότητα της φτάνει τα 100.000 τ.μ. το μήνα .
Αυτό που την κάνει όμως να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο είναι μια σειρά από πλεονεκτήματα μερικά εκ των οποίων αναφέρονται παρακάτω:
Διαθέτει καθετοποιημένη παραγωγή σε βαθμό που ξεπερνά το 70% μιας και η εταιρεία παράγει τον καπλαμά στην Ευρώπη και στην Αμερική η ίδια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο καπλαμάς αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό της πρώτης ύλης στην εταιρεία.
Κάνει εξαγωγές τόσο επενδεδυμένων σύνθετων συγκολλημένων όσο και καπλαμά, σε όλη την Ευρώπη, σε περιοχές της Ασίας ενώ πρόσφατα έχει προστεθεί η Αμερική και η Αφρική.
• Η εταιρία φροντίζει για την εταιρική και κοινωνική της ευθύνη δίνοντας βαρύτητα στην πιστοποίηση των προϊόντων της, γεγονός που διασφαλίζει τόσο την ποιότητά τoυς όσο και τον οικολογικό τους χαρακτήρα. Η προστασία της υγείας του καταναλωτή αλλά και του περιβάλλοντος πάντα αποτελούσε και αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι αποτελούν τη δύναμη της KALTSIDIS SA και μαζί τους χτίζεται το μέλλον της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δεύτερες γενιές στο εργασιακό περιβάλλον. Δράσεις για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι βασικό στοιχείο των στόχων της.
• Το αποτέλεσμα εξάλλου φαίνεται από τη διαρκή εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πελάτες της που είναι από τις μεγαλύτερες Εταιρίες παγκοσμίως (ΙΚΕΑ κτλ), που απαιτούν συνεχώς τις υψηλότερες προδιαγραφές.
Η πορεία όμως δεν σταματά μόνο εδώ … Η εταιρεία υλοποιεί νέα επένδυση 5 εκατ. ευρώ, που θα τριπλασιάσει την παραγωγική της δυναμικότητα. Η νέα μονάδα που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της το Φθινόπωρο του 2022 στη Θεσσαλονίκη έχει οικολογικό χαρακτήρα, αυτονομία σε ενέργεια και τα πιο σύγχρονα μηχανήματα στην Ευρώπη για παραγωγή επενδεδυμένων πάνελ με καπλαμά.
Με τη νέα πρότυπη παραγωγική μονάδα, η οποία θα είναι έκτασης 6.000 τ.μ επιπρόσθετα στα υπάρχον 4.000 τ.μ, η εταιρεία θα εξασφαλίσει την παραγωγή ξύλινων επενδεδυμένων πάνελ στις διαστάσεις που ζητά το εξωτερικό. Οι νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις όμως δεν θα ολοκληρωθούν εδώ, αφού στα σχέδια είναι σε δεύτερη φάση και η υλοποίηση δεύτερης μονάδας, άλλων 6.000 τμ., που θα οδηγήσει σε εγκαταστάσεις που θα εκτείνονται σε 16.000 τ.μ. συνολικά.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η εταιρεία έχει προετοιμάσει εξαγωγικά το έδαφος, ώστε τα νέα της προϊόντα να βρουν άμεσα το δρόμο για το εξωτερικό. Άλλωστε, είναι ήδη κατά 70% εξαγωγική, κατευθύνοντας το μεγαλύτερο μέρος των πάνελ και του καπλαμά στα Βαλκάνια, το Βέλγιο, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Αγγλία, τη Λιθουανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κύπρο, την Ινδονησία και τις ΗΠΑ .

Η κρίση τελικά μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία… και το παράδειγμα είναι μπροστά μας!

https://kaltsidiswood.com/