Η ιστορία επιτυχίας 30 χρόνων μίας τολμηρής Ελληνικής πολυεθνικής βιομηχανίας

Η ιστορία επιτυχίας 30 χρόνων μίας τολμηρής Ελληνικής πολυεθνικής βιομηχανίας

Η γνωστή ελληνική πολυεθνική εταιρεία ALUMIL, που δραστηριοποιείται στον τομέα των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου και της διέλασης αλουμινίου εν γένει, γιόρτασε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη, την επέτειο των 30 χρόνων λειτουργίας της. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, συνεργάτες και φίλοι της εταιρείας, καθώς και γνωστές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τον συντονισμό της οποίας ανέλαβε η δημοσιογράφος κα Π. Τσαπανίδου, ο κ. Γ. Μυλωνάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, παρουσίασε την πορεία της ALUMIL από την ίδρυσή της έως σήμερα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις πέντε πιο χαρακτηριστικές φάσεις της εταιρείας, που την διαμόρφωσαν σε αυτό που είναι σήμερα, έναν πολυεθνικό Όμιλο με 32 θυγατρικές σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, 12 εργοστάσια παραγωγής σε έξι χώρες, 2.200 εργαζομένους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με κύκλο εργασιών που αναμένεται να ξεπεράσει τα 240 εκ. €.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε και στον «πράσινο» χαρακτήρα της ALUMIL, με παραγωγικές διαδικασίες που δίνουν έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και την προσφορά λύσεων που συμβάλλουν στην υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας, όπως το παράθυρο που σχεδίασε η εταιρεία για τα κεντρικά γραφεία της Google στη Νέα Υόρκη, με προδιαγραφές για παθητικά κτίρια μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας.

Σήμερα, έπειτα από 30 επιτυχημένα χρόνια λειτουργίας, η εταιρεία εισέρχεται σε μία νέα εποχή. Με λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) η ALUMIL ατενίζει το μέλλον με σιγουριά και αισιοδοξία, όντας έτοιμη για νέες προκλήσεις. Η ομιλία του οικοδεσπότη, κ. Μυλωνά, έκλεισε με αναφορά στη νέα γενιά της οικογένειας που πλέον έχει αναλάβει δυναμικά τα διοικητικά σκήπτρα της εταιρείας και η οποία, μέσα από ένα σύγχρονο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης (corporate governance), φιλοδοξεί να οδηγήσει την εταιρεία σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Η μεγάλη χαρά, τόσο των μελών της οικογένειας Μυλωνά, όσο και όλων των παρευρισκόμενων ήταν έκδηλη, καθώς μία από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες της Βόρειας Ελλάδας γιόρτασε όχι μόνο τα 30 χρόνια λειτουργίας της, αλλά και τη δυναμική της επάνοδο, αφήνοντας πλέον πίσω τη σκοτεινή περίοδο της κρίσης.