Η DASTERI SYSTEMS A.E. αναλαμβάνει την Ενεργειακή Αναβάθμιση φωτισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας

Η DASTERI SYSTEMS A.E. αναλαμβάνει την Ενεργειακή Αναβάθμιση φωτισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 στην τελετή υπογραφής της συμβάσεως για την «Ενεργειακή αναβάθμιση του Συστήματος Φωτισμού Εξωτερικών Χώρων των Στρατοπέδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε ολόκληρη τη χώρα», η οποία συνάφθηκε ανάμεσα στην ΑΣΔΥΣ και της εταιρείας “DASTERI SYSTEMS” A.E. και πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Η σύμβαση προβλέπει την αντικατάσταση 35.404 φωτιστικών σημείων, με την εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία 35.404 τεμαχίων νέων «έξυπνων» φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου Led, συμπεριλαμβανομένης και της 10ετούς εγγύησης/συντήρησης καλής λειτουργίας από τον Ανάδοχο. Τα φωτιστικά θα εγκατασταθούν σε Στρατόπεδα των Μονάδων ξηράς, ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ και ΚΙΧΝΕ. Μετά την υλοποίηση της αναβάθμισης του συστήματος φωτισμού, το ενεργειακό όφελος για το ΥΠΕΘΑ αναμένεται να ξεπεράσει τις 26.000.000 KWh ετησίως, ενώ το οικονομικό όφελος προβλέπεται να ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η συγκεκριμένη επένδυση δίνει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη δυνατότητα για την επίτευξη του στόχου εξοικονόμησης ενέργειας και την πλήρη εναρμόνιση με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και Εγκυκλίους.

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ DASTERI Α.Ε.

Το 1976 ιδρύεται στην ακριτική Αλεξανδρούπολη, Έβρου, από τον Νικόλαο Δαστερίδη η μοναδική στον κλάδο της, στην Ελλάδα, βιομηχανία παραγωγής φωτιστικών σωμάτων οχημάτων με το διακριτικό σήμα “ DASTERI ”.

ΝΙΚ. ΔΑΣΤΕΡΙΔΗΣ ΑΒΕΕ

Το εξαγωγικό προφίλ της DASTERI A.E. ξεκινά το 1988 με τις πρώτες εξαγωγές τόσο σε Ευρώπη όσο και σε τρίτες χώρες. Η ανάπτυξη των εξαγωγών ήταν η αφορμή για την διοίκηση να προχωρήσει στην εφαρμογή πλειάδας επενδυτικών σχεδίων με σκοπό την τεχνολογική ανάπτυξη της εταιρείας καθώς και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της με γνώμονα την διείσδυση στην παγκόσμια αγορά. Οι απαιτήσεις του παγκόσμιου ανταγωνισμού καθώς και των αντίστοιχων κανονισμών οδήγησαν σε ένα πλαίσιο λειτουργίας και παραγωγής προϊόντων διεθνών προδιαγραφών ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.  Κατά την ίδια περίοδο η DASTERI A.E. αποτέλεσε μία από τις πρώτες εταιρίες στην Ελλάδα οι οποίες υιοθέτησαν σύστημα διαχείρισης ποιότητα ISO:9001 με σταδιακή ένταξη περισσότερων και πιο εξειδικευμένων συστημάτων όπως το IATF 16949 (σύστημα διαχείρισης ποιότητας αυτοκινητοβιομηχανίας), το ISO:14001 (σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης), το ISO:45001 (σύστημα διαχείρισης υγείας και ασφάλειας). Επιπρόσθετα τα προϊόντα της εταιρίας πιστοποιούνται σύμφωνα με μια μεγάλη γκάμα προδιαγραφών (ενδεικτικές πιστοποιήσεις ECE, EMC, CE, ENEC, SAE, CCC, IP, IK κλπ).

Η τεχνολογική αναβάθμιση της εταιρείας ήρθε ως φυσικό αποτέλεσμα της σταδιακής ένταξης της δεύτερης γενιάς επιχειρηματιών από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, Ιωάννη Ν. Δαστερίδη (Μηχανολόγος Μηχανικός), Βασίλειο Ν. Δαστερίδη (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & νυν Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος ΣΒΕ) και Ιωάννη Γ. Δαστερίδη (Μηχανολόγος Μηχανικός). Η πιστοποιημένη υψηλή ποιότητα των προϊόντων και της παραγωγικής διαδικασίας, ο διαρκής εκσυγχρονισμός τόσο των εγκαταστάσεων όσο και του ανθρώπινου  προσωπικού της και η παράλληλη εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 50 χώρες παγκοσμίως,  έφεραν ως αποτέλεσμα την καθιέρωση της DASTERI A.E. στην υψηλότερη βαθμίδα κατασκευαστών/προμηθευτών φωτιστικών σωμάτων, των μεγαλύτερων κατασκευαστών οχημάτων παγκοσμίως (π.χ. Mercedes, Volvo, Ford, MAN, Isuzu κλπ.).

DASTERI SYSTEMS A.E.

Το 2005 ιδρύεται η θυγατρική εταιρεία της Νικ. Δαστερίδης ΑΒΕΕ με την επωνυμία  «DASTERI SYSTEMS A.E, μια πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής επεκτείνοντας το πεδίο δραστηριότητας του ομίλου πλέον DASTERI στα προϊόντα φωτισμού τύπου LED για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και οδοφωτισμού μεταφέροντας έτσι την μακροχρόνια εμπειρία της στο συγκεκριμένο τομέα. Η στρατηγική συνεργασία με τους κολοσσούς, την Hilux LED Solutions (Η.Π.Α.) και την FOXCONN οδήγησε στην ανάπτυξη και συμπαραγωγή τεχνολογικά προηγμένων και καινοτόμων προϊόντων φωτισμού στην Ελλάδα. Το μέγεθος και η σημασία της παραπάνω συνεργασίας, επιβεβαιώνεται ανελλιπώς από το 2015 με την επίσημη ετήσια επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ, καθώς και των εκπροσώπων της Αμερικάνικης Πρεσβείας στις εγκαταστάσεις της DASTERI A.E. στην Αλεξανδρούπολη.  Από το 2007 έως και σήμερα η DASTERI Α.Ε. έχει ολοκληρώσει επιτυχημένα έργα αντικατάστασης παλαιού ενεργοβόρου φωτισμού, με φωτισμό τύπου LED, σε περισσότερους από 80 Δημοσίους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και σε πλειάδα ιδιωτικών έργων αναβάθμισης φωτισμού, δείχνοντας τον δρόμο της εξοικονόμησης ενέργειας και της καινοτομίας.

Η DASTERI αποτελεί σήμερα μία από τις πιο υγιείς επιχειρήσεις του κλάδου της στην Ευρώπη  έχοντας κερδίσει στην 46χρονη πορεία της πλειάδα βραβείων τεχνολογικής και επιχειρηματικής αριστείας.