Ευ Γαία – Η εταιρία που έκανε χαβιάρι από ελαιόλαδο

Ευ Γαία – Η εταιρία που έκανε χαβιάρι από ελαιόλαδο

Στη νότια πλευρά και στους πρόποδες του συγκροτήματος των φημισμένων από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οχυρών του Ρούπελ, και σε υψόμετρο 180μ. βρίσκετε ο ελαιώνας  Ευ Γαία*

Τόπος γνωστός επίσης τόσο  για το ασβεστολιθικό του  έδαφός  με πολλά υπόγεια ζεστά νερά όσο και για το μικροκλίμα της περιοχής καθώς βρίσκετε στο άνοιγμα της κοιλάδας  του ποταμού Κρουσοβίτη στην οποία επικρατεί τοπικός δροσιστικός άνεμος κυρίως τις καλοκαιρινές νύχτες που επιδρά ως φυσικό κλιματιστικό την περιοχή. Στα γύρω ορεινά με  πλούσια πανίδα  βρίσκουν καταφύγιο ελάφια, αγριογούρουνα, ζαρκάδια και άλλα ζώα, ενώ στην πλούσια  χλωρίδα της περιοχής  συγκαταλέγεται εκτός των άλλων η φημισμένη για την υψηλή  γαστρονομική της αξία  μαύρη τρούφα.

Σε αυτόν τον πλούσιο από κάθε άποψη βιότοπο που όπως οι παππούδες μας λένε, «σ’ αυτήν την μικρή γωνιά της γης δεν πέφτει  χαλάζι!», διαλέξαμε το  1999 να εγκαταστήσουμε τον ελαιώνα μας σε ένα κτήμα 23.000τ.μ.

Η επιλογή των  δένδρων έγινε με ιδιαίτερη προσοχή έτσι ώστε το συνολικό αποτέλεσμα “χαρμάνι” να μας δίνει  τον ιδανικό συνδυασμό σε γεύση, χρώμα, άρωμα, και ρευστότητα χαρακτηριστικά που τα δίνουν οι  σπουδαίες  Ελληνικές ποικιλίες  Κορωνέικη, Πετροελιά, Χαλκιδικής και Μεγάρων.

Ήδη από την αρχή σχεδόν της ύπαρξης του ελαιώνα η καλλιεργητική διαδικασία γίνεται με απόλυτο σεβασμό και στα πλαίσια μιας ισόρροπης και αειφόρου ανάπτυξης, ακλουθώντας πιστά όλες τις διαδικασίες της βιολογικής γεωργίας γεγονός που πιστοποιείτε κάθε χρόνο από τον οργανισμό πιστοποίησης GMCert.

Το 2012 η εταιρία μας απέκτησε το δικό της συσκευαστήριο – τυποποιητήριο και ξεκίνησε να κάνει τις πρώτες στις εξαγωγές.

Το 2017 ύστερα από έρευνα και πειραματισμούς 2 ετών, παρουσιάσαμε στην Ελληνική αγορά το πρώτο μοριακό ελαιόλαδο με την εμπορική ονομασία Perla και μάλιστα σε 4 εκδοχές, το Olive oil Gourmet, Olive oil Lemon, Olive oil Tsili, Olive oil Thyme. Τα προϊόντα σύντομα απέκτησαν μεγάλη δημοσιότητα και άρχισαν να τοποθετούνται σε σημεία λιανικής πώλησης αλλά και στις κουζίνες γνωστών chef. Σήμερα η Ευ Γαία εμπλούτισε την γκάμα της με 2 νέα προϊόντα το Olive oil Truffle και το Olive Caviar τα οποία με τη σειρά τους έκαναν μεγάλη αίσθηση στην αγορά. Με τα Perla, το ελαιόλαδο  από κομπάρσος έγινε πρωταγωνιστής στα πιάτα των chef προσδίδοντας σε αυτά εντυπωσιακή εμφάνιση, επιπλέον γεύση και τελικά μεγάλη υπεραξία.

Τα προϊόντα προσφέρονται σε συσκευασίες των 65γρ για την λιανική – τουριστική κατανάλωση και 300γρ για την εστίαση.

Πλέον τα προϊόντα Perla ταξιδεύουν σε πολλές χώρες του κόσμου και αναδεικνύουν το Ελληνικό ελαιόλαδο στην σύγχρονη εποχή.

 

*αρχαιοελληνική έκφραση που σημαίνει καλή γη.