ΕΚΜΕ ΑΕ: Δωρεά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ & πολιτική για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία COVID-19

ΕΚΜΕ ΑΕ: Δωρεά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ & πολιτική για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία COVID-19

Η εταιρία ΕΚΜΕ με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης προχώρησε στην δωρεά 2 θερμαντήρων (boilers) των 1500 lit στο Νοσοκομείο AXEΠA Θεσσαλονίκης (Νοσοκομείο Αναφοράς για την COVID 19).

Οι νέοι θερμαντήρες έχουν αντικαταστήσει παλαιότερο υφιστάμενο εξοπλισμό και συνεισφέρουν στις ανάγκες ζεστού νερού χρήσης στο Νοσοκομείο με αυξημένη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Η εταιρία, που διαχρονικά ενισχύει κοινωφελείς κοινωνικούς φορείς της πόλης μας, συμβάλλει με τις δυνάμεις της και στην παρούσα συγκυρία, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στην καταπολέμηση της πανδημίας κορωνοϊού.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την εμπιστοσύνη και τους συνεργάτες της εταιρίας In Consulting που ανέλαβαν την κατασκευή για την άψογη συνεργασία.

Η πολιτική της ΕΚΜΕ για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία κορωναιου είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας και περιέλαβε και επιπλέον μέτρα πρόληψης όπως η δωρεάν παροχή διαγνωστικών PCR τεστ σε όλο το προσωπικό της αλλά και στο προσωπικό των υπεργολάβων – συνεργατών της που εργάζονται στις εγκαταστάσεις της και σε εργοτάξια. Διεξήχθησαν συνολικά 350 τεστ, μετά τις θερινές άδειες, από πιστοποιημένο εργαστήριο εκ των οποίων τα 220 έγιναν στο προσωπικό της Εταιρίας και τα υπόλοιπα σε προσωπικό υπεργολάβων-συνεργατών της. Τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά. Επιπλέον των απαιτούμενων μέτρων,  η Εταιρία ήδη από τον Μάρτιο υιοθέτησε  το μέτρο της περιοδικής προληπτικής απολύμανσης των γραφείων και των χώρων προσωπικού και θέσπισε όρους χρήσης όλων των κοινόχρηστων χώρων των εγκαταστάσεων της με βάση τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.  Η πολιτική της εταιρίας σε σχέση με την πρόληψη στο θέμα του κορωνοϊού είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της  http://www.ekme.gr/content/covid-19-pandemic-policy.