Εκδήλωση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τα 20 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά

Εκδήλωση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τα 20 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά

Τα 20 χρόνια δραστηριοποίησης στην αγορά φυσικού αερίου, στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, επισφράγισε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε επετειακή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11.04.2019 σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα με παράλληλη δορυφορική σύνδεση.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχθηκαν τα ορόσημα, που συντέλεσαν στην καθιέρωση της Εταιρείας και στην ανάδειξή της σε σημείο αναφοράς τόσο στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών όπου δραστηριοποιείται όσο και στον ενεργειακό κλάδο του φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, κατά την ομιλία του ανέφερε ότι το 2000 πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη ενεργειακή επένδυση της εποχής στη χώρα αρχικού κεφαλαίου 386,3 εκατ. € για την ίδρυση των εταιρειών Παροχής και χορηγήθηκαν οι Άδειες Διανομής σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία. Παρά τις προκλήσεις, έως το 2006 επενδύθηκαν προοδευτικά 308,2 εκατ. €, κυρίως για την κατασκευή επέκτασης δικτύων μακροχρόνιου σχεδιασμού και απόδοσης.

Τα επόμενα έτη, παρά την οικονομική ύφεση, η Εταιρεία εξακολουθεί να υλοποιεί επενδύσεις σε δίκτυα και νέες συνδέσεις, έχοντας την πλήρη στήριξη των μετόχων, ΔΕΠΑ και ΕΝΙ. Το 2016, μετά την αναμόρφωση της αγοράς φυσικού αερίου, ολοκληρώνεται ο εταιρικός μετασχηματισμός και στις 30.12.2016 ιδρύεται η ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Τη διετία 2017 – 2018 η Εταιρεία μένει πιστή στις αξίες της και ενεργώντας πάντα με συνέπεια και προγραμματισμό και ταυτόχρονα αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να εισάγει στην ελληνική αγορά ενέργειας την τεχνολογία CNG συμβάλλοντας καθοριστικά στην άρση του ενεργειακού αποκλεισμού των απομακρυσμένων από το δίκτυο περιοχών.

Σήμερα, 20 χρόνια μετά, η Εταιρεία εξυπηρετεί συνολικά 338.153 καταναλωτές μέσω ενός σύγχρονου δικτύου αγωγών μήκους 2.323χλμ., αποτέλεσμα των προοδευτικών επενδύσεων 546 εκατ. €. Ο κ. Μπακούρας συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με τον πενταετή προγραμματισμό, προβλέπονται νέες επενδύσεις ύψους 93,3 εκατ.€ ευρώ για την  επέκταση του δικτύου κατά 301 επιπλέον χιλιόμετρα.

Ολοκληρώνοντας κ. Μπακούρας, υπογράμμισε ότι, με την εφαρμογή σύγχρονου και αποτελεσματικού management δημιουργείται μια αλυσίδα που διασφαλίζει την επιτυχή πορεία της Εταιρείας, όπου όλα τα εμπλεκόμενα μέρη: Μέτοχοι, εργαζόμενοι και καταναλωτές ωφελούνται από την ανάπτυξη της δραστηριότητας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, τρίπτυχο που σηματοδοτεί την επιτυχία της.

Τον χαιρετισμό τους απηύθυναν ο Διευθύνων Σύμβουλος της EΝΙ Gas e Luce, κ. Αlberto Chiarini, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, κ. Δημήτριος Τζώρτζης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Βενέτιος Μπούρας, επιβεβαιώνοντας την άψογη συνεργασία που κατάφερε να συνδυάσει το σεβασμό προς την κοινωνία και την ανάπτυξη της δραστηριότητας προς όφελος των πολιτών με δίκαιη οικονομική αποδοτικότητα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, των πολιτικών αρχών και των τοπικών φορέων. Δυναμική ήταν επίσης η παρουσία του συνόλου των εργαζομένων της Εταιρείας σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις συμβολικού χαρακτήρα, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και την ΕΔΑ ΘΕΣΣ να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία μέχρι το… 2043 που είναι ο χρονικός ορίζοντας των Αδειών της.