Εύκολη πρόσβαση σε 120 δισ. ευρώ για επενδύσεις και στην Ελλάδα

Εύκολη πρόσβαση σε 120 δισ. ευρώ για επενδύσεις και στην Ελλάδα

Εύκολη και δωρεάν πρόσβαση για την αναζήτηση επενδυτικών κεφαλαίων μέσω ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων σε μικρές και μεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις,  επαγγελματίες, startuppers και αγρότες προσφέρει η νέα πλατφόρμα www.360funding.gr που δημιούργησε η Τράπεζα Πειραιώς . Η πρόσβαση αυτή μπορεί να η αρχή ώστε να ανοίξει ο δρόμος σε όσους αναζητούν χρηματοδότηση για επενδύσεις είτε για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, είτε για να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα. Τα διαθέσιμα σήμερα κεφάλαια ανέρχονται σε περίπου  120 δισ. ευρώ και «αναμένουν»  όσους  αναζητούν διέξοδο στις σημερινές δύσκολες συνθήκες όπου η χρηματοδότηση και η ρευστότητα είναι πολύ περιορισμένη και ακριβή. Κατά κανόνα δε οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είτε δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες που διαθέτουν για την ανάπτυξη επενδύσεων είτε δεν διαθέτουν την τεχνογνωσία και την  υποδομή που απαιτείται για την εν συνεχεία υποστήριξη της επένδυσής τους.

Με τη νέα διαδικτυακή πύλη 360ο Funding και με ένα «κλικ», οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν τη δυνατότητα να βρουν γρήγορα και εύκολα αυτό που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες τους και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος.

Ειδικότερα, οι επιχειρηματίες Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων αποκτούν πλέον δωρεάν:

  • Πρόσβαση σε όλη την επικαιρότητα σχετικά με τις χρηματοδοτικές ενισχύσεις και δυνατότητα λήψης newsletter για τακτική ενημέρωση
  • Χρήση της μηχανής αναζήτησης για να εντοπίζουν το πρόγραμμα ενίσχυσης που ταιριάζει στις ανάγκες της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας
  • Ενημέρωση με email ή SMS για όλα τα νέα προγράμματα (προκηρύξεις) που ταιριάζουν στο επιχειρηματικό τους προφίλ
  • Εξειδικευμένους ενημερωτικούς οδηγούς για τα προγράμματα ενίσχυσης
  • Ενημέρωση για προϊόντα και υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς που συνδυάζονται με τα επιδοτούμενα προγράμματα και βοηθούν στην ολοκλήρωση της επένδυσης του Επιχειρηματία προκειμένου να καλυφθεί η «ίδια συμμετοχή».

Ο κάθε επιχειρηματίας επιλέγει τον κλάδο του, την περιφέρεια υλοποίησης της επένδυσης, τις δαπάνες που θέλει να καλύψει και το μέγεθος της επιχείρησης που έχει ή θέλει να δημιουργήσει. Με τα κριτήρια αυτά, το 360Funding.gr, τον οδηγεί στο πρόγραμμα ενίσχυσης που τον αφορά αποφεύγοντας τη συλλογή άσκοπης πληροφορίας.

Επιπλέον, στο 360° Funding προβάλλονται  τα πακέτα προϊόντων και υπηρεσιών της Τράπεζας Πειραιώς – όπως είναι το Πειραιώς Επιχειρείν 360° – τα οποία έρχονται να υποστηρίξουν την υλοποίηση της επένδυσης μέσα από σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και να συμβάλλουν σε μία βιώσιμη, ρεαλιστική και επιτυχημένη επένδυση για την επιχειρηματική του ανάπτυξη. Το πρόγραμμα «Πειραιώς Επιχειρείν 360ο» βασίζεται σε έναν κύκλο 360 μοιρών που στοχεύει στην ολιστική στήριξη της επιχείρησης,  ξεκινάει με την διερεύνηση ένταξης  της σε ένα κοινοτικό πρόγραμμα και λήγει με την ολοκλήρωση της επένδυσης και τη διενέργεια του τελικού ελέγχου της.

ΕΣΠΑ, αναπτυξιακός, Horizon 2020

Τα διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 120 δις. ευρώ που πρόκειται να αξιοποιηθούν από τις ελληνικές επιχειρήσεις, μέσω ευρωπαϊκών, εθνικών και επιδοτούμενων προγραμμάτων αφορούν:

  1. Τις δράσεις του ΕΣΠΑ. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε περίπου 26 δις. ευρώ και το χρονοδιάγραμμά του είναι έως το 2020. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον αγροδιατροφικό τομέα και συγκεκριμένα το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω του οποίου θα διατεθούν 4,7 δισ. ευρώ. Στη συντριπτική του πλειοψηφία το ΕΣΠΑ απευθύνεται κυρίως στη μικρή και τη μεσαία επιχείρηση.
  2. Το νέο Αναπτυξιακό νόμο, με πόρους πάνω από 2 δισ. ευρώ.
  3. Τις μεγάλες ευρωπαϊκές δράσεις Horizon 2020, με 86 δισ. ευρώ διαθέσιμα για όλη την Ευρώπη.