Δημήτριος Αμπατζής

Ο Δημήτρης Αμπατζής του Κωνσταντίνου γεννήθηκε το 1952 στην Αλεξανδρούπολη όπου και περάτωσε τις γυμνασιακές του σπουδές.

Το 1970 εισήλθε στην Νομική Σχολή του ΑΠΘ από την οποία αποφοίτησε τον Μάρτιο του 1975. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές (Ναυτικό Δίκαιο) στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και Κοινοτικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του HULL Aγγλίας όπου και συνέγραψε διατριβή με θέμα τα Νομικά και Συνταγματικά προβλήματα της προσχώρησης της Ελλάδος στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός την θητεία του στην Αεροπορία (Διοίκηση Αεροπορικού Υλικού) με την ειδικότητα του Οικονομικού – Προμήθειες Εξωτερικού.

Είναι Δικηγόρος παρ’ ΑρείωΠάγω ασκώντας συνεχή δικηγορία από το 1983. Για περίπου 30 χρόνια συμμετέχει στο Δ.Σ. της εγκατεστημένης στην Αλεξανδρούπολη αλευροβιομηχανίας «ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ Ι. ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» στην οποία είναι Νομικός Σύμβουλος και Μέτοχος.

Διετέλεσε Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης ΑΕ (2004-2009) και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων Ελλάδος. Συμμετείχε στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Έβρου.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΒΒΕ εκλέγεται από το 1993 με τιμητικές θέσεις στη Διοικητική Επιτροπή για πολλά χρόνια.

Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.