Τα βασικά σημεία της πρόσφατης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης: Παρουσίαση από τον κ. Γιάννη Βρούτση, Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σε εκδήλωση του ΣΒΕ

Τα βασικά σημεία της πρόσφατης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης: Παρουσίαση από τον κ. Γιάννη Βρούτση, Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σε εκδήλωση του ΣΒΕ

Την προσεχή Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 και ώρα 17:30, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος διοργανώνει συνάντηση εργασίας των επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδος με τον κ. Γιάννη Βρούτση, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο οποίος θα απευθύνει ομιλία με θέμα:

 

«Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ως μοχλός βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης»

 

Ο κ. Υπουργός θα αναλύσει και θα παρουσιάσει τα κύρια σημεία της πρόσφατης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ενώ θα αναφερθεί στις επικείμενες – νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς εργασίας και τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας.

Η ομιλία του κ. Υπουργού θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη (Δ/νση: 26ης Οκτωβρίου 65) με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και ώρα προσέλευσης των ενδιαφερομένων στις 17:30.

Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Υπουργού οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να του απευθύνουν ερωτήματα τόσο για το περιεχόμενο του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, όσο και για γενικότερα ζητήματα αρμοδιότητας του κ. Υπουργού.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση της δράσης «Ελλάδα Ξανά» της πρωτοβουλίας «REBRAIN GREECE» από τον Γενικό Διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας, Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωνσταντίνο Αγραπιδά.

Η δράση χρηματοδοτεί επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, για να προσλάβουν έως πεντακόσιους (500) εργαζόμενους 28-40 ετών του εξωτερικού με άριστη γνώση της Ελληνικής γλώσσας, με διεθνή εργασιακή εμπειρία δύο τουλάχιστον ετών, κάτοχοι μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού τίτλου σπουδών.

Η επιχείρηση χρηματοδοτείται για τους πρώτους 12 μήνες με 2.100€ ανά εργαζόμενο από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέσω Ευρωπαϊκών Συγχρηματοδοτούμενων Κονδυλίων.

Οι λεπτομερείς προϋποθέσεις χρηματοδότησης της επιχείρησης θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Αγραπιδά.

Δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ.

 

 

Θεσσαλονίκη, 5 Μαρτίου 2020