Με σοβαρότητα και εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό σχέδιο η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Συνάντηση της Διοίκησης του ΣΒΕ με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Με σοβαρότητα και εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό σχέδιο η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Συνάντηση της Διοίκησης του ΣΒΕ με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, συνάντηση της Διοίκησης του ΣΒΕ με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε η σοβαρότητα αντιμετώπισης των θεμάτων που αφορούν στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και η θετική ανταπόκριση της Κυβέρνησης στις προτάσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

Ο Πρόεδρος του ΣΒΕ κ. Α. Σαββάκης αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα που πλήττουν ευθέως την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών επιχειρήσεων, όπως: η βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος, η τήρηση των κανόνων ανταγωνισμού και οι σχέσεις της βιομηχανίας με τις αλυσίδες λιανικού εμπορίου, οι καθυστερήσεις του επενδυτικού νόμου στην υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων και η βελτίωση του περιβάλλοντος δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων.

Οι τοποθετήσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, καθώς και των Υφυπουργών κ.κ.  Βεσυρόπουλου, Ζαββού και Σκυλακάκη, δημιουργούν τη βεβαιότητα στον επιχειρηματικό κόσμο με έδρα την ελληνική περιφέρεια ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης έχει θέσει σε προτεραιότητα την έμπρακτη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας και ειδικά της μεταποίησης, και, βεβαίως, την περιφερειακή ανάπτυξη και την περιφερειακή σύγκλιση με κοστολογημένο αναπτυξιακό σχέδιο.

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα υποστηρίξει έμπρακτα την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας και συνολικά της ελληνικής περιφέρειας με συγκεκριμένο εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό σχέδιο, που θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της 84ης ΔΕΘ.

 

Θεσσαλονίκη, 06 Σεπτεμβρίου 2019

 

Σχετικό φωτογραφικό υλικό