Ημερίδα με θέμα: Από την Επιστήμη Τροφίμων στη Βιομηχανία Τροφίμων: Παραδείγματα & Εφαρμογές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ομάδες Φοιτητών

Ημερίδα με θέμα: Από την Επιστήμη Τροφίμων στη Βιομηχανία Τροφίμων: Παραδείγματα & Εφαρμογές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ομάδες Φοιτητών

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διοργανώνουν την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 και ώρα 18:00’, στο ξενοδοχείο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη, ημερίδα με θέμα: Από την Επιστήμη Τροφίμων στη Βιομηχανία Τροφίμων: Παραδείγματα & Εφαρμογές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ομάδες Φοιτητών.

Τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξουν ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ, κ. Αθανάσιος Σαββάκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθ. Στέφανος Γκρίτζαλης και ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ) του Πανεπιστημίου Αιγίου, κ. Κωνσταντίνος Γκεζέπης.

Παρέμβαση έχει κληθεί να πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Θα ακολουθήσουν, από ομάδες φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρουσιάσεις των προϊόντων που παρήγαγαν, σε συνεργασία με τις εταιρείες τροφίμων: ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΕ, APIVITA AE και  ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ.

Ομιλίες θα απευθύνουν οι κ.κ. Νίκος Κουτσιανάς, Συνιδρυτής και Αντιπρόεδρος της APIVITA SA, Ρόδιος Γαμβρός, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής του ΣΕΒΤ και Μέλος του Συμβουλίου Καθοδήγησης της Εθνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας Food for Life, Δημήτρης Σκάλκος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΤΔ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μιχάλης Χρυσάφης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΧΡΥΣΑΦΗΣ Α.Ε. (παραδοσιακά προϊόντα Λήμνου), Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου, Διδάκτωρ Μελισσοκομίας στο ΑΠΘ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μελισσοκόμων (EPBA).

Στο τέλος της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα που παρήγαγαν οι φοιτητές καθώς επίσης και τα νέα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Λήμνου.

 

Θεσσαλονίκη, 18 Απριλίου 2016