Η Κυβέρνηση έχει αποκοπεί απ΄ την πραγματική οικονομία: σε αδιέξοδο η περιφερειακή βιομηχανία – Δήλωση του Προέδρου του ΣΒΒΕ μετά τη συνάντηση του με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια

Η Κυβέρνηση έχει αποκοπεί απ΄ την πραγματική οικονομία: σε αδιέξοδο η περιφερειακή βιομηχανία – Δήλωση του Προέδρου του ΣΒΒΕ μετά τη συνάντηση του με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια

Ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης μετά την ολοκλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με την παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Νίκου Δένδια, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση

«… Η περιφερειακή βιομηχανία κυριολεκτικά βρίσκεται σήμερα σε αδιέξοδο.

Τα δυο τελευταία χρόνια μας δίνεται η εντύπωση ότι η Κυβέρνηση στη δίνη των μνημονιακών της υποχρεώσεων και έχοντας ως αποκλειστικό στόχο την δημιουργία πλεονάσματος έχει αποκοπεί από την πραγματική οικονομία.

Έξοδος από την κρίση και ανάπτυξη δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς την επανεκκίνηση της εγχώριας βιομηχανίας, χωρίς την παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων και χωρίς την υλοποίηση νέων επενδύσεων.

Δυστυχώς, η πολιτική που ακολουθείται –ή μάλλον η απουσία πολιτικής– έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα δηλαδή τη συρρίκνωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί θα καταλήξουμε να μην παράγουμε στην Ελλάδα παρά μόνον ελάχιστα προϊόντα με προφανείς ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομία της χώρας.

Θεωρώ ότι η Κυβέρνηση καλείται να πράξει το αυτονόητο, που παραμένει ακόμη ζητούμενο, ενισχύοντας την παραγωγή ελληνικών προϊόντων, συμβάλλοντας καταλυτικά στην εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Η παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, η μείωση της φορολογίας και του κόστους ενέργειας, όπως επίσης και οι ενισχύσεις λειτουργικών δαπανών για την περιφερειακή βιομηχανία, θα πρέπει ν’ αντιμετωπισθούν κατά προτεραιότητα από την Κυβέρνηση άμεσα…»

 

 

Θεσσαλονίκη, 8 Σεπτεμβρίου 2014