Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Αποστολή στην Ινδία

Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Αποστολή στην Ινδία

Ενημερωθείτε για την Ημερίδα με θέμα: Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στην ΙΝΔΙΑ (Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016)

Βομβάη, 21-22 Νοεμβρίου 2016

Μπανγκαλόρ, 23-24 Νοεμβρίου 2016

Νέο Δελχί, 25-26 Νοεμβρίου 2016

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ΕAGLE 1 (European Actions for GlobaL tradE 1), το οποίο χρηματοδοτείτε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα COSME (2014 – 2020), συνδιοργανώνει με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Λονδίνου, το Εμπορικό Επιμελητήριο των Βρυξελλών, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ουγγαρίας, το Κέντρο Καινοτομίας της Λιθουανίας και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών της Σικελίας την Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Αποστολή στην Ινδία (Βομβάη 21-22/11/2016, Μπανγκαλόρ 23-24/11/2016, Νέο Δελχί 25-26/11/16).

Η Ινδία αποτελεί έναν ελκυστικό επιχειρηματικό προορισμό, καθώς είναι η ισχυρότερη οικονομία μεταξύ των χωρών BRICS και αναμένεται ότι μέχρι το 2030 θα είναι η 3η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως. Αποτελεί μία τεράστια καταναλωτική αγορά καθώς ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 1,2 δισεκατομμύρια. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται συνεχής αύξηση των ατομικών εισοδημάτων ενισχύοντας έτσι την αγοραστική δύναμη του πληθυσμού. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα η Ινδική οικονομία το 2016 θα παρουσιάσει ανάπτυξη της τάξης του 7%.

Επιπλέον, η Ινδία είναι συνδεδεμένη με άλλες περιφερειακές αγορές, όπου υπάρχουν ευκαιρίες σχεδόν σε όλους τους τομείς. Σημαντική είναι και η ύπαρξη Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου μεταξύ Ευρώπης και Ινδίας που διασφαλίζει την ομαλότητα των συναλλαγών. Πιο συγκεκριμένα, η αξία των συναλλαγών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ινδίας αυξήθηκε από 28,6 δις € σε 72,5 δις € τα τελευταία 10 χρόνια.

 

Η αποστολή αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους ακόλουθους τομείς:

 • Τεχνολογίες πληροφορικής
 • Τρόφιμα και Αγροδιατροφή
 • Κατασκευές και Υποδομές
 • Εκπαίδευση / κατάρτιση
 • Υγειονομική περίθαλψη
 • Φαρμακευτική και επιστήμες της ζωής
 • Οικονομικές, νομικές υπηρεσίες
 • Ενέργεια

 

Βομβάη

Ως εμπορική πρωτεύουσα της Ινδίας, η Βομβάη προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες στην επιχειρηματική αποστολή, να συναντηθούν με εκπροσώπους της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας και να οικοδομήσουν νέες επαφές στο πλαίσιο των Β2Β συναντήσεων καθώς και της δεξίωσης δικτύωσης που προσφέρεται από το Χρηματιστήριο της Βομβάης (Bombay Stock Exchange).

 

Μπανγκαλόρ

Η Μπανγκαλόρ διαθέτει άριστες συγκοινωνιακές συνδέσεις και επίσης αποτελεί οικονομικό και εμπορικό περιφερειακό κέντρο στην κεντρική και νότια Ινδία, όπως Hyderabad, Mysore και Chennai. Ονομάστηκε «Silicon Valley» της Ινδίας, γιατί είναι ένα σημαντικό κομβικό κέντρο αεροδιαστημικής και αμυντικής τεχνολογίας, ηλεκτρονικών, τεχνολογίας πληροφοριακών συστημάτων και ψηφιακής καινοτομίας.

 

Νέο Δελχί

Η πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πολιτείες της Ινδίας, αποτελεί το κέντρο της διεθνούς πολιτικής, του εμπορίου, του πολιτισμού και της λογοτεχνίας στην Ινδία. Στην ευρύτερη περιοχή εδρεύουν 250 επιχειρήσεις του Fortune 500, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο. Ως εκ τούτου, το Νέο Δελχί αποτελεί έναν ελκυστικό επαγγελματικό προορισμό.

 

Δυνατά Σημεία της Ινδικής Οικονομίας

 • Ευρεία χρήση της αγγλικής γλώσσας.
 • Αύξηση προσωπικών εισοδημάτων, που δημιουργεί μία νέα καταναλωτική αγορά μεσαίας τάξης.
 • Ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία με έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς νεολαίας παγκοσμίως.
 • Επέκταση των οικονομικά αναδυόμενων πόλεων: περισσότερες από 50 πόλεις έχουν πλέον πληθυσμό πάνω από 1.000.000 άτομα.
 • Διαθεσιμότητα εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού χαμηλού κόστους.
 • Καλό δίκτυο τραπεζών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και οργανωμένη κεφαλαιαγορά.

 

Τοπικοί Συνδιοργανωτές

Η διοργάνωση της επιχειρηματικής αποστολής θα υποστηριχθεί ενεργά από τοπικούς επιχειρηματικούς φορείς, οι οποίοι θα αναλάβουν την διοργάνωση των Β2Β συναντήσεων, καθώς και των εκδηλώσεων ενημέρωσης και δικτύωσης. Οι φορείς αυτοί είναι:

 • Associated Chambers of Commerce and Industry of India (ASSOCHAM)
 • Bombay Stock Exchange

 

Οφέλη από τη Συμμετοχή σας στην Αποστολή

 • Ο ΣΒΒΕ θα διοργανώσει, πριν τη διεξαγωγή της επιχειρηματικής αποστολής, ημερίδα πληροφόρησης αναφορικά με το οικονομικό περιβάλλον στην Ινδία.
 • Θα προετοιμαστούν και θα διοργανωθούν, σε συνεργασία με το ASSOCHAM και το FICCI, προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις στη Βομβάη και το Μπανγκαλόρ.
 • Το Χρηματιστήριο της Βομβάης θα διοργανώσει και θα φιλοξενήσει συνάντηση δικτύωσης με τοπικές επιχειρήσεις.
 • Δικτύωση με ευρωπαϊκές επιχειρήσεις από το Βέλγιο, την Αγγλία, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Λιθουανία, οι οποίες θα συμμετέχουν επίσης στην ευρωπαϊκή αποστολή.
 • Θα προετοιμαστεί το φυλλάδιο της αποστολής, το οποίο θα περιλαμβάνει τα προφίλ των ελληνικών επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στην αποστολή προκειμένου να διοργανωθούν επιτυχημένες και στοχευμένες συναντήσεις με αντίστοιχες Ινδικές επιχειρήσεις.
 • Θα υπάρξει, μέσω των ομαδικών κρατήσεων για όλα τα μέλη της αποστολής, ελκυστικό πακέτο διαμονής και αεροπορικής μεταφοράς, με ανταγωνιστικό κόστος.

 

Προσχέδιο Προγράμματος

Σάββατο19 Νοεμβρίου
Κυριακή 20 Νοεμβρίου
Αναχώρηση από Ελλάδα
Άφιξη στη Βομβάη
Δευτέρα 21 Νοεμβρίου
Ενημέρωση από ASSOCHAM
B2B
Δεξίωση δικτύωσης, που διοργανώνει και φιλοξενεί το Χρηματιστήριο της Βομβάης
Τρίτη 22 Νοεμβρίου
Συναντήσεις με εκπροσώπους εμπορικών συνδέσμων και ελεύθερος χρόνος για πραγματοποίηση συναντήσεων από τα μέλη της αποστολής
Αναχώρηση από Βομβάη για Μπανγκαλόρ
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου
B2B στη Μπανγκαλόρ, που διοργανώνεται με την υποστήριξη των ASSOCHAM και FICCI
Συναντήσεις με εκπροσώπους υπουργείων
Δεξίωση δικτύωσης
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου
Συναντήσεις με εκπροσώπους υπουργείων
Αναχώρηση από Μπανγκαλόρ για Νέο Δελχί
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου
Ενημέρωση από ASSOCHAM
B2B (αναμένεται επιβεβαίωση)
Δεξίωση δικτύωσης (αναμένεται επιβεβαίωση)
Σάββατο 26 Νοεμβρίου
Το πρόγραμμα συναντήσεων στο Νέο Δελχί είναι υπό διαμόρφωση
Κυριακή 27 Νοεμβρίου
Αναχώρηση από νέο Δελχί για Ελλάδα

 

Ενημερωτική Συνάντηση πριν από την Αποστολή

Πριν από την διεξαγωγή της επιχειρηματικής αποστολής θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη συνάντηση προετοιμασίας μόνο για τους συμμετέχοντες στην αποστολή (ημερομηνία και τόπος θα αποσταλούν εγκαίρως).

Κατά την συνάντηση προετοιμασίας θα παρασχεθούν πληροφορίες σχετικά με την αγορά στην Ινδία, λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της αποστολής, καθώς και οτιδήποτε αφορά στις μετακινήσεις και τη διαμονή των συμμετεχόντων στην αποστολή.

 

Συμμετοχή – Κόστος

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην επιχειρηματική αποστολή, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής:
Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Το κόστος της μετάβασης και της διαμονής βαρύνει τους συμμετέχοντες.

 

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες για την Αποστολή μπορείτε να κατεβάσετε το Πληροφοριακό Πακέτο

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ινδία, μπορείτε να κατεβάσετε τον Επιχειρηματικό Οδηγό

Κατεβάστε την Ετήσια Εκθεση – Euler Hermes

Κατεβάστε την Ετήσια Εκθεση – IMD

Κατεβάστε την Ετήσια Εκθεση – World Bank

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες του ΣΒΒΕ / Enterprise Europe Network – Hellas (κα. Κατερίνα Τζιτζινού, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων, τηλ: 2310 539 817 εσωτ. 206, φαξ: 2310 541 491, email: k.tzitzinou@sbe.org.gr)