Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Αποστολή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος

Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Αποστολή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου αναχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Αποστολή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Dubai, Abu Dhabi και Sharjah), υπό την Αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Λονδίνου, με την συμμετοχή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Την αποστολή συνδιοργανώνουν επίσης, το Εμπορικό Επιμελητήριο των Βρυξελλών, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ουγγαρίας, το Κέντρο Καινοτομίας της Λιθουανίας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών της Σικελίας.

Στην αποστολή συμμετέχουν συνολικά 53 επιχειρήσεις, από τις έξι προαναφερόμενες ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Ελλάδα, Βέλγιο, Ουγγαρία, Λιθουανία και Ιταλία), εκ των οποίων, δέκα (10) επιχειρήσεις είναι ελληνικές. Η επιχειρηματική αυτή αποστολή δίνει μεγάλη έμφαση στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, με συμμετοχή συνολικά 27 γυναικών επιχειρηματιών από την Ευρώπη, ενώ, από την αραβική πλευρά, η αποστολή υποστηρίζεται ενεργά μεταξύ άλλων και από το Συμβούλιο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Abu Dhabi.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις Β2Β,  καθώς επίσης θα δοθεί η ευκαιρία στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να παραβρεθούν σε γεύματα δικτύωσης, όπου θα συμμετέχουν, όχι μόνο ευρωπαϊκές και αραβικές επιχειρήσεις, αλλά και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των αραβικών επιμελητηρίων αλλά και άλλων αραβικών φορέων επιχειρηματικότητας, ανάπτυξης και επενδύσεων, που εδρεύουν σε Dubai, Abu Dhabι και Sharjah. Συνολικά, με την υποστήριξη όλων των προαναφερόμενων οργανισμών, έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν 745 συναντήσεις, μεταξύ Ευρωπαϊκών και Αραβικών επιχειρήσεων, εκ των οποίων 135 συναντήσεις είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν μεταξύ ελληνικών και αραβικών επιχειρήσεων.

 

Θεσσαλονίκη, 5 Σεπτεμβρίου 2016