Ενημερωτική Συνάντηση για την Πρωτοβουλία «Sustainable Greece 2020»

Ενημερωτική Συνάντηση για την Πρωτοβουλία «Sustainable Greece 2020»

Με στόχο να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις μέλη τους για την Πρωτοβουλία «Sustainable Greece 2020», ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και ο  Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014, στα γραφεία του ΣΕΒΕ, ενημερωτική συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε η Πρωτοβουλία καθώς και ο ρόλος των επιχειρήσεων σε αυτήν.

Ο ΣΒΒΕ και ο ΣΕΒΕ συμμετέχουν και στηρίζουν ως Συνεργαζόμενοι φορείς, την Πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020, που υλοποιεί το QualityNet Foundation, αναγνωρίζοντας πως η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι μια σημαντική συνιστώσα της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των Ελληνικών Επιχειρήσεων.

Παράλληλα, ο ΣΒΒΕ και ο ΣΕΒΕ, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της αποτελεσματικής εκπροσώπησης των επιχειρήσεων σε αυτή την Πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια της συνάντησης προέτρεψαν τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν ενεργά, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα της διαμόρφωσης ενός πλαισίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη το οποίο αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας,.

Θεσσαλονίκη, 24 Οκτωβρίου 2014

 

Περισσότερα για το SustainableGreece 2020

Η Πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020  που υλοποιεί το QualityNet Foundation μέσω δημοσίου διαλόγου:

  • Χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από τον ιδιωτικό τομέα και μέχρι τώρα συμμετέχουν σε αυτήν ήδη 30 επιχειρηματικοί φορείς και 43 επιχειρήσειςπου θέλουν να ηγηθούν στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης.
  • Υποστηρίζεται ενεργά από Διεθνείς Οργανισμούς  όπως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το World Business Council for Sustainable Development και το German Council for Sustainable Development.
  • Τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας καθώς και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.