Εναρξη της συνεδρίασης του ΧΑ, από τον Πρόεδρο του ΣΒΒΕ με τη συμμετοχή τριών επιχειρήσεων μελών

Εναρξη της συνεδρίασης του ΧΑ, από τον Πρόεδρο του ΣΒΒΕ με τη συμμετοχή τριών επιχειρήσεων μελών

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, κ. Α. Σαββάκης, με τη συμμετοχή τριών επιχειρήσεων μελών του ΣΒΒΕ σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, χτύπησε το καμπανάκι στην τελετή Εναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τρόπο αυτό, θέλησε να τιμήσει επιλεγμένες επιχειρήσεις της ακριτικής περιφέρειας, που βραβεύθηκαν κατά την Τελετή Απονομής των «Βραβείων Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος», η οποία διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από τον ΣΒΒΕ.

Πρόκειται για τις εταιρείες:

 • ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΒΕΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ,
 • ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ ΑΕ ΒΙΚΟΣ ΑΕ, και,
 • SUNLIGHT RECYCLING ΑΕ

οι οποίες κατά την τελετή των Βραβείων, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, τιμήθηκαν με το Βραβείο Αριστείας Μεγάλης Επιχείρησης, Βραβείο Περιφερειακής Αριστείας Ήπειρος και το Βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας, αντίστοιχα.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Σαββάκης ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σ. Λαζαρίδη για την πρόσκληση και τόνισε την προσφορά των επιχειρήσεων – μελών του Συνδέσμου, οι οποίες ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που μας πέρασε και τιμήθηκαν με τα Βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Ειδικότερα, στην τελετή παρευρέθηκαν και παρουσίασαν τις επιχειρήσεις και τα επιχειρηματικά τους σχέδια, οι εκπρόσωποι των εταιρειών κ.κ. Κωνσταντίνος Αραμπατζής, Διευθυντής Marketing της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ, Κωνσταντίνος Σεπετάς, Αντιπρόεδρος της ΒΙΚΟΣ ΑΕ και Σπύρος Κόπολας Διευθύνων Σύμβουλος της SUNLIGHT RECYCLING AE.

Σχετικό φωτογραφικό υλικό βρίσκεται εδώ.

Θεσσαλονίκη, 14 Ιουνίου 2017

Ακολουθεί σύντομη παρουσίαση των εταιρειών

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΒΕΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ

Βιομηχανία τροφίμων, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης.

Ο ιδρυτής της, Μιχάλης Αραμπατζής, ξεκίνησε την ενασχόλησή του το 1974 και θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους στα προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης. Σήμερα η ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΒΕΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με τα προϊόντα της να κατέχουν ξεχωριστή θέση, τόσο στο κλάδο των προϊόντων του Food Service όσο και της Λιανικής.

Αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες βιομηχανίες τροφίμων της Ελλάδας και της Ευρώπης, που έχει στόχο να παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας, εμπνευσμένα από την Ελληνική παράδοση, τη μεσογειακή κουζίνα, αλλά και τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις παγκοσμίως.

Το 2014 – 2015, η εταιρεία συμμετέχει στα ευρωπαϊκά βραβεία καλύτερων επιχειρήσεων και βραβεύεται ως εθνικός πρωταθλητής στην κατηγορία: Η επιχείρηση της χρονιάς με κύκλο εργασιών €26-150 εκ. μεταξύ 24.000 εταιρειών, με συμμετοχές από 33 χώρες της Ευρώπης.

Τον τίτλο του Εθνικού Πρωταθλητή κατακτά ξανά στα ευρωπαϊκά βραβεία καλύτερων επιχειρήσεων 2016 – 2017 στην κατηγορία: “The import/Export Award” μεταξύ 33.000 εταιρειών με συμμετοχή από 34 χώρες της Ευρώπης.

Την ίδια χρονιά, βραβεύεται επίσης με τον τίτλο “Growth Driver 2016” αφού διαθέτει μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιστορία, συμβάλλοντας συγχρόνως στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου επιχειρηματικότητας και εργασιακής κουλτούρας στη χώρα.

Η ανοδική της πορεία συνεχίζεται σταθερά, διανέμοντας πάνω από 500 διαφορετικούς κωδικούς σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με τη συμβολή 500 εργαζόμενων, στις εγκαταστάσεις της, στη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ ΑΕ ΒΙΚΟΣ ΑΕ

 • ιδρύθηκε το 1990
 • Λειτουργεί τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή. Τα δύο παράγουν εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά, ενώ το τρίτο παράγει πλαστικά προπλάσματα (preforms) από PET και πώματα.
 • Το 2014, η εταιρεία εισήλθε στην αγορά των αναψυκτικών, λανσάροντας 8 διαφορετικές γεύσεις, δημιουργώντας τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος».
 • Προσεγγίζει με μεγάλη ευαισθησία την Εθελοντική Αιμοδοσία, τονίζοντας τη σημασία και τη σπουδαιότητα που έχει για την κοινωνία η προσφορά αίματος, ταυτίζοντας τη φυσική πράξη να πίνεις νερό, με το να δίνεις αίμα.
 • Επιδίωξη της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. είναι να βρίσκεται σταθερά κοντά στην κοινωνία, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μεγάλης κλίμακας δράσεις (συνεργασία με 14 Δήμους σε Αττική, Πειραιά και Ιωάννινα, και Κοινωνικά Παντοπωλεία παρέχοντας σε 3.000 οικογένειες προϊόντα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους).
 • Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε. έχει πλούσια δράση σε πολιτιστικά δρώμενα που προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό ως εταιρικό μέλος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

SUNLIGHT RECYCLING ΑΕ

 • είναι η πλέον σύγχρονη μονάδα Ανακύκλωσης Μπαταριών Μολύβδου της Ευρώπης, στην Κομοτηνή
 • επένδυσε άνω των 30εκ. για την ανέγερση της Μονάδας Ανακύκλωσης, όπου εφαρμόζονται τεχνολογίες αιχμής
 • με τη λειτουργία της Μονάδας, η εταιρεία προσέφερε περισσότερες από 50 θέσεις εργασίας, σε μία αποβιομηχανοποιημένη και με υψηλούς δείκτες ανεργίας, περιοχή.
 • με την ορθή ανακύκλωση στη μονάδα της SUNLIGHT Recycling, συμβάλουμε στην βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων της Χώρας σε σχέση με τους Ευρωπαϊκούς δείκτες, αναφορικά με τη συλλογή μπαταριών μολύβδου.