Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης

«Η έκφραση ευγνωμοσύνης είναι η μόνη αρετή που χρειάζεται λόγια. Οι άλλες απαιτούν σιγή». Μ΄ αυτή τη φράση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Αθανάσιος Σαββάκης άνοιξε την εκδήλωση «Τιμής και Μνήμης» του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Hyatt Regency.

Στην ομιλία του ο κ. Σαββάκης τόνισε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης από εμάς τους νεότερους, σ’ εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους που έκτισαν, με πολύ κόπο, εργαζόμενοι άοκνα, το υψηλό κύρος του ΣΒΒΕ.

Το Α’ μέρος της εκδήλωσης αφορούσε την απόδοση «Τιμής» σε τέσσερεις ξεχωριστούς, εν ζωή, αειθαλείς επιχειρηματίες, που με το ήθος τους, τις αξίες τους, την εργατικότητά τους, τη διορατικότητά τους, και το συνολικό τους επιχειρηματικό και κοινωνικό έργο, παραμένουν ξεχωριστοί και καθοδηγούν με το παράδειγμά τους τις νεότερες γενιές.

Ο ΣΒΒΕ τίμησε τους:

  • πρώην Προέδρους κ. Βύρωνα Αντωνιάδη και Βασίλη Πανούτσο, και,
  • τα επί μακρόν μέλη της Διοικητικής Επιτροπής τους κ.κ. Άγγελο Μπίλλη και Γεώργιο Φιλίππου

Το Β’ μέρος περιελάμβανε την ανάκληση στη «Μνήμη» μας του πολύτιμου έργου που μας κληροδότησαν αείμνηστοι επιχειρηματίες, που υπήρξαν ταυτόχρονα και υπέροχοι άνθρωποι, οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα στο Σύνδεσμο, απ’ όποια θέση τον υπηρέτησαν. Και τον υπηρέτησαν με ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση και αφοσίωση.

Πρόκειται για τους αείμνηστους:

  • Μάρκο Δούφο, Φιλώτα Καζάζη, Νικόλαο Κονιόρδο, Λεωνίδα Κουϊδη, Παντελή Κωνσταντινίδη, Διαμαντή Λαδένη, Λάκη Μαραγκό, Αλέξανδρο Μπακατσέλο, Γεώργιο Νικολαϊδη, και Αλέξανδρο Χαϊτογλου.

Όλοι αυτοί οι σημαντικοί άνθρωποι, χωρίς εξαίρεση, πίστεψαν στο μέλλον και στην πρόοδο της χώρας μέσα από την έντιμη εργασία. Πρόκειται, για προσωπικότητες που στο κέντρο της ψυχής τους είχαν σημαντικές αξίες, όπως: υπευθυνότητα, φιλοδοξία, σεβασμό, πρόοδο, αξιοπιστία, αφοσίωση, και, συναίσθηση της προσφοράς προς τους άλλους.

ΤΙΜΗ

ΜΝΗΜΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ