Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία συμμετέχει και φέτος στη δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» με το ζυθοποιείο της στη Ριτσώνα Ευβοίας

Με ξεναγήσεις στους χώρους παραγωγής, σεμινάρια γευσιγνωσίας και δοκιμές αγαπημένων προϊόντων, οι ζυθοποιοί της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας υποδέχονται τους λάτρεις της μπύρας, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2025, από τις 11:00 έως τις 18:00, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί το ζυθοποιείο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Ριτσώνα, Ευβοίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών.

Στόχος της πρωτοβουλίας, η οποία πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία από το 2018, είναι να φέρει τους καταναλωτές πιο κοντά στον γευστικό και απολαυστικό κόσμο της μπύρας, αναδεικνύοντας τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται κατά τη ζυθοποίηση, τη διαδικασία παραγωγής, τα χαρακτηριστικά των διάφορων κατηγοριών μπύρας, αλλά και την ιστορία του ζύθου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία που περιλαμβάνει:

  • Ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής μπύρας
    Περιεχόμενο: Βασική ενημέρωση για τις πρώτες ύλες και τα στάδια παραγωγής ζύθου εντός του χώρου παραγωγής
    Ομάδες 25 ατόμων
    Διάρκεια: ~30’
    Ώρες: 12.30 / 13.30 / 15.00 / 16.00

 

  • Sessions γευσιγνωσίας
    Περιεχόμενο: Παρουσίαση σχετικά με τις βασικές κατηγορίες της μπύρας και τις αρχές της γευσιγνωσίας, σε συνδυασμό με δοκιμή προϊόντων της εταιρείας
    Ομάδες 8 ατόμων
    Διάρκεια: ~45’
    Ώρες: 13.00 / 14.30 / 16.00

 

  • Γευστικές δοκιμές των προϊόντων της εταιρείας, με συνοδεία εδεσμάτων από BBQ station καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης

 

  • Live DJ sets που θα δώσει ρυθμό και ενέργεια στην εμπειρία των επισκεπτών

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες απαιτείται προκράτηση, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν για κρατήσεις θέσεων καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου), 10.00 – 17.00 έως και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στο τηλέφωνο 6974201900.

Η συμμετοχή στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι δωρεάν και η γενική είσοδος στο ζυθοποιείο είναι ανοιχτή σε όλες και όλους. Ακόμη και όσοι δεν προλάβουν να εξασφαλίσουν θέση στις οργανωμένες δράσεις, μπορούν να επισκεφθούν τον χώρο και να απολαύσουν τα προϊόντα της εταιρείας.

Υπεύθυνη κατανάλωση

Η κατανάλωση μπύρας και η συμμετοχή στις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες απευθύνεται αποκλειστικά άτομα άνω των 18 ετών. Καταναλώνουμε πάντα υπεύθυνα.

Για τους μικρούς επισκέπτες έχει προβλεφθεί χώρος δημιουργικής απασχόλησης.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Με σταθερό βηματισμό, εξωστρέφεια, καινοτομία και κυρίως τους ανθρώπους της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αναπτύσσεται σταθερά, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξέλιξη του κλάδου της ζυθοποιίας στη χώρα μας. Διαθέτει 2 ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, δυναμικότητας 2,1 εκατ. εκατόλιτρων ετησίως, όπου παράγονται 19 προϊόντα: ΦΙΞ Ελλάς, ΦΙΞ Μαύρη, ΦΙΞ Άνευ, ΦΙΞ Άνευ Λεμόνι, ΦΙΞ Άνευ Σαγκουίνι, Μythos, Mythos Radler, Mythos Ice, Mythos 0.0%, Kaiser, Carlsberg, ΝΗΣΟΣ Pilsner, Henninger, Tuborg Soda, Τuborg Tonic Water και η σειρά των mixers Tuborg Lemon / Pineapple-Lime & Spearmint / Pink Grapefruit-Blood Orange/ Mango & Passionfruit.

H Ολυμπιακή Ζυθοποιία αξιοποιεί ένα εκτενές δίκτυο συνεργατών, προμηθευτών και σημείων πώλησης, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με παρουσία σε σχεδόν 40 χώρες και στις 5 ηπείρους, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές. Παράλληλα, εισάγει και διανέμει στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες, όπως: τις ιρλανδικές μπύρες Guinness και Kilkenny, τη γαλλική Kronenbourg 1664 Blanc, τη βέλγικη Grimbergen, τη βαυαρικής προέλευσης Schneider Weisse και τον μηλίτη Somersby.

Κοινοποιήστε!