Δείπνο προς τιμήν της Α.Π.Θ. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου

Δείπνο προς τιμήν της Α.Π.Θ. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) παρέθεσε δείπνο προς τιμήν της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου, κατά το οποίο παρέστησαν περισσότερα από 400 άτομα.

Ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης κατά την προσφώνησή του υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια πραγματικά ιστορική στιγμή για το Σύνδεσμο, αφού για πρώτη φορά στην 100χρονη ιστορία του ΣΒΒΕ ο Οικουμενικός Πατριάρχης συμμετέχει σε εκδήλωσή του. Ανέφερε ότι για όλα τα προβλήματα ηθικά, κοινωνικά, οικονομικά, υπάρχουν λύσεις. Αρκείς αυτές να αναζητούνται με κατανόηση και με σεβασμό. Με διάκριση και υπομονή. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου των επιχειρήσεων μελών του ΣΒΒΕ και για την επιτυχημένη λειτουργία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής.

Τέλος, ανέφερε ότι: «…Η πίστη μας στο θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου σας διαβεβαιώνω Παναγιώτατε ότι ήταν τα προηγούμενα 100 χρόνια, είναι σήμερα και θα παραμείνει και στο μέλλον αταλάντευτη. Όπως αταλάντευτος θα παραμείνει ο σεβασμός, η τιμή και η αγάπη όλων μας προς το πρόσωπό σας…»

Κατά την παρέμβασή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το τιμητικό δείπνο, τα συγχαρητήρια του με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών λειτουργίας του ΣΒΒΕ, και εξήρε την προσφορά του προς την κοινωνία της Βόρειας Ελλάδος και τη χώρα. Ακολούθως, τόνισε ότι ο Σύνδεσμος με την ίδρυσή του και τη λειτουργία του στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα προς τη σύγχρονη κοινωνία και συγκεκριμένα ότι «…είναι απαραίτητον να ενωθώμεν, προκειμένου να επιτύχωμεν ως άτομα και ως σύνολον…» Στη συνέχεια προέτρεψε τις επιχειρήσεις μέλη του ΣΒΒΕ να εστιάζονται κυρίως στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο και ευχήθηκε ο Σύνδεσμος να βαδίζει πάντοτε σ’ αυτή του την παράδοση, γενόμενος «…συνεργός Θεού…» στο έργο της διακονίας του συνανθρώπου.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπογράμμισε: «… Ο Πατριάρχης σας, σας εκφράζει την ευαρέσκειάν του, σας ευχαριστεί, σας συγχαίρει, σας επαινεί και εναποθέτει πολλάς ελπίδας και προσδοκίας εις τον Σύνδεσμον Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος δια την πρόοδον και την ευημερίαν και την ευζωϊαν του Ελληνικού Λαού…»

Σχετικό φωτογραφικό υλικό, και την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου μπορείτε να τη δείτε εδώ.