Δήλωση Προέδρου ΣΒΒΕ σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ, για την πτώση του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία

Δήλωση Προέδρου ΣΒΒΕ σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ, για την πτώση του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για την πτώση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Βιομηχανίας κατά 9,8%, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, δυστυχώς, επιβεβαιώνει τις πρόσφατες αρνητικές προβλέψεις του ΣΒΒΕ  και αποτελεί αποτέλεσμα της παρατεταμένης αβεβαιότητας και της απόλυτης αδυναμίας της Κυβέρνησης, να δημιουργήσει προσδοκίες ελπίδας για τον μέλλον της οικονομίας.

Η πτώση του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία αποδεικνύει , πλέον, τεκμηριωμένα ότι το ΑΕΠ διαρκώς συρρικνώνεται, η ύφεση βαθαίνει και η απώλεια βιώσιμων  θέσεων εργασίας διευρύνεται καθημερινά.

Η απραξία των τελευταίων τεσσάρων μηνών, οι γενικόλογες και συγχρόνως αντιφατικές τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών και οι άκρως αρνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη διακηρυχθείσα παραγωγική ανασυγκρότηση, όπως η επιβολή φόρου 26% στις συνήθεις συναλλαγές με τις βαλκανικές χώρες, αποτελούν μερικούς μόνον από τους λόγους, που συνηγορούν και ερμηνεύουν  τα αδιέξοδα της μεταποιητικής δραστηριότητας στη χώρα μας.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος καλεί την κυβέρνηση να μείνει προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και στην παραμονή της στη ζώνη του ευρώ, ενώ κάνει έκκληση οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. Σε αντίθετη περίπτωση, θα συνεχιστεί εντονότερα η αβεβαιότητα στην αγορά, η οποία συνεπάγεται λουκέτα για την περιφερειακή βιομηχανία, νέα αύξηση της ανεργίας και σίγουρα κοινωνική αναταραχή.

 

Θεσσαλονίκη, 21 Απριλίου 2015