Από την Επιστήμη Τροφίμων στη Βιομηχανία Τροφίμων: Παραδείγματα & Εφαρμογές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ομάδες Φοιτητών

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διοργάνωσαν την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στο ξενοδοχείο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη, ημερίδα με θέμα: Από την Επιστήμη Τροφίμων στη Βιομηχανία Τροφίμων: Παραδείγματα & Εφαρμογές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ομάδες Φοιτητών.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γ. Μπουτάρης, ο οποίος τόνισε ότι τέτοιου είδους ενέργειες, αποδεικνύουν ότι είναι χρήσιμη η συνεργασία Πανεπιστημίων και επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ, κ. Α. Σαββάκης, στο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι ο Σύνδεσμος στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ειδικότερα με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου. Μια συνεργασία, στην οποία ο Σύνδεσμος ευελπιστεί ότι θα καταλήξει στην παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων μεταποιημένων προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, καινοτόμων, άρα υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Ακολούθησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθ. Στ. Γκρίτζαλης και ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ) του Πανεπιστημίου Αιγίου, κ. Κ. Γκεζέπης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις πρακτικές καινοτομίας και εξωστρέφειας που αναπτύχθηκαν από το ΤΕΤΔ.

Ακολούθησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθ. Στ. Γκρίτζαλης και ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Δια¬τροφής (ΤΕΤΔ) του Πανεπιστημίου Αιγίου, κ. Κ. Γκεζέπης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις πρακτικές καινοτομίας και εξωστρέφειας που αναπτύχθηκαν από το ΤΕΤΔ.

Στη συνέχεια, ομάδες φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα που παρήγαγαν με οικολογικά χαρακτηριστικά, «SPINBERRIES», «PRICKLE8» και «TARTIQUE». Η παραγωγή τους έγινε σε συνεργασία με τις εταιρείες τροφίμων: ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΕ, APIVITA AE και ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ.
Στις ομιλίες τους οι κ.κ. Ν. Κουτσιανάς, Συνιδρυτής και Αντιπρόεδρος της APIVITA SA, Ρ. Γαμβρός, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής του ΣΕΒΤ και Μέλος του Συμβουλίου Καθοδήγησης της Εθνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας Food for Life, Δ. Σκάλκος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΤΔ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μ. Χρυσάφης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΧΡΥΣΑΦΗΣ Α.Ε. (παραδοσιακά προϊόντα Λήμνου), Α. Παπαχριστοφόρου, Διδάκτωρ Μελισσοκομίας στο ΑΠΘ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μελισσοκόμων (EPBA), αναφέρθηκαν στην εμπειρία της συνεργασίας τους με το ΤΕΤΔ, και τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας Πανεπιστημίων και επιχειρήσεων.
Στο τέλος της ημερίδας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα που παρήγαγαν οι φοιτητές καθώς επίσης και τα νέα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Λήμνου.

Κοινοποιήστε!