Απαιτείται εθνική προσπάθεια και συναίσθηση ευθύνης  για ν΄ αλλάξουμε σελίδα

Απαιτείται εθνική προσπάθεια και συναίσθηση ευθύνης για ν΄ αλλάξουμε σελίδα

Η συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα στις Βρυξέλλες δημιουργεί την προοπτική και τις προϋποθέσεις για να γυρίσει επιτέλους σελίδα η χώρα μας.

Τα επώδυνα μέτρα για τις επιχειρήσεις, την κοινωνία και την οικονομία, ήταν αναμενόμενα, αφού το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων μηνών, οδηγούσε, με βεβαιότητα, είτε στο σημερινό αποτέλεσμα, είτε στην έξοδο της Ελλάδας απ΄ την Ευρωζώνη, δηλαδή στο χάος.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας με επανειλημμένες παρεμβάσεις τους τελευταίους μήνες είχε ζητήσει την υπογραφή έστω και μιας κακής συμφωνίας για την εξασφάλιση της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Σήμερα, καλεί το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας να αναλάβει τις ευθύνες του και να οδηγήσει συντεταγμένα, με αξιοπιστία, με ρεαλισμό και με σκληρή δουλειά, χωρίς ανούσιες διακηρύξεις και λογομαχίες,  τη χώρα ξανά στον πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών παγκοσμίως.

Για τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) η σημερινή συμφωνία είναι η ευκαιρία μας να ξεφύγουμε επιτέλους από τη μιζέρια, να χτυπήσουμε για πάντα τα συντεχνιακά συμφέροντα, να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κράτος, να θέσουμε τις βάσεις για μια ευνομούμενη πολιτεία και να δώσουμε ρεαλιστική ελπίδα για το μέλλον στις επιχειρήσεις, στην κοινωνία και ειδικά στους νέους. Αυτό είναι το όραμά μας και το πιστεύω μας για την επόμενη μέρα.

Η βιομηχανία για άλλη μια φορά είναι παρούσα, όπως ήταν πάντοτε παρούσα στις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο τόπος μας.

Γι΄ αυτό η βιομηχανία θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, μιας και η μεταποίηση αποδεικνύει, ακόμη και μετά απ΄ όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια της κρίσης, ότι υπάρχει ακόμα η Ελλάδα της σκληρής δουλειάς, της εξωστρέφειας, των επενδύσεων και της δημιουργίας βιώσιμων θέσεων εργασίας.

 

Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2015