Alumil – Loop 60: Το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο στην Ελλάδα

Alumil – Loop 60: Το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο στην Ελλάδα

Σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο πλανήτη και σε μια εποχή πρωτοφανών κλιματικών προκλήσεων που απειλούν την ευημερία μας, η ανάγκη για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων είναι επιτακτική. Στοχεύοντας στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, η εταιρεία μας έχει υιοθετήσει ένα «πράσινο» μοντέλο ανάπτυξης, επενδύοντας συστηματικά σε βιώσιμες πρακτικές που συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και την εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών. Η σημαντικότερη εξ αυτών είναι η ανακύκλωση αλουμινίου, μέσα από την οποία καταφέραμε να δημιουργήσουμε και να εισάγουμε στην αγορά το Loop 60.

Τι είναι το Loop 60 

Το Loop 60 είναι το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο στην Ελλάδα για προφίλ αρχιτεκτονικών συστημάτων, το οποίο παράγεται από 60% ανακυκλωμένο υλικό. H εισαγωγή του καινοτόμου Loop 60 στην αγορά προάγει την αειφόρο χρήση των πόρων και συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Η υλοποίηση ήρθε έπειτα από την ανάλυση των τεχνικών απαιτήσεων και την αναζήτηση των κατάλληλων τεχνολογιών που θα επέτρεπαν την παραγωγή ανακυκλωμένου αλουμινίου υψηλής ποιότητας. Ο σχεδιασμός του Loop 60 βασίστηκε σε προσεκτική μελέτη και έρευνα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα προϊόν που να συνδυάζει την κορυφαία ποιότητα με τη βιωσιμότητα.

Οι διαδικασίες παραγωγής και ανακύκλωσης του Loop 60 είναι πιστοποιημένες με το σχήμα “OK Recycled“, το οποίο πληροί τις απαιτήσεις των προτύπων ΕΝ 15343 και ISO 14021, παρέχοντας αξιοπιστία και αντικειμενικότητα για το ανακυκλωμένο περιεχόμενο. Η πιστοποίηση “OK Recycled” είναι διαπιστευμένη από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και παρέχεται από την TÜV AUSTRIA, μία από τις κορυφαίες εταιρείες πιστοποίησης συστημάτων διαχείρισης και προϊόντων στον κόσμο.

Η πιστοποίηση “OK Recycled” που λάβαμε, δεν αποτελεί μόνο το επιστέγασμα των βιώσιμων πρακτικών που εφαρμόζουμε, αλλά επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας  για την προώθηση της βιώσιμης παραγωγής και ανακύκλωσης αλουμινίου με διαφάνεια και συνέπεια.

Πώς επιτυγχάνεται το Loop 60

Η κυκλική οικονομία έχει πλήρη εφαρμογή στον τομέα του αλουμινίου, καθώς το αλουμίνιο είναι 100% ανακυκλώσιμο και μπορεί να ανακυκλώνεται αέναα χωρίς να χάνει την αποδοτικότητα ή τις εγγενείς ιδιότητές του.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία μας έχει λάβει μια σειρά πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης. Μία από τις πρωτοβουλίες αυτές ήταν η δημιουργία της υπερσύγχρονης μονάδας διαλογής και επεξεργασίας scrap αλουμινίου στις εγκαταστάσεις μας στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς, μια επένδυση ύψους 4,6 εκατομμυρίων ευρώ που ολοκληρώθηκε το 2020, διασφαλίζοντας μια αποτελεσματική γραμμή παραγωγής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης αλουμινίου υψηλής ποιότητας.

Πώς το Loop 60 συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος  

95% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας 

Η δευτερογενής παραγωγή αλουμινίου από ανακυκλώσιμο υλικό είναι λιγότερο ενεργοβόρα σε σύγκριση με την πρωτογενή παραγωγή και η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να φτάσει έως και το 95%. Αυτή η σημαντική διαφορά στην κατανάλωση ενέργειας αποτελεί σημαντικό μέτρο για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας στη βιομηχανία του αλουμινίου και την προστασία του περιβάλλοντος.

76% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα CO2

Με τη χρήση του Loop 60, οι εκπομπές μειώνονται δραστικά σε ποσοστό άνω του 76% σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο της πρωτογενούς παραγωγής αλουμινίου. Οι τεράστιες διαφορές στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG) και στην ενεργειακή κατανάλωση μεταξύ πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής αλουμινίου, καθιστούν την ανακύκλωση αυτού του υλικού έναν σημαντικό πυλώνα της κυκλικής οικονομίας και μια βιώσιμη λύση για τη μεταλλουργία.

Τα οφέλη της εγκατάστασης κουφωμάτων που κατασκευάζονται από Loop 60 

Η εγκατάσταση κουφωμάτων κατασκευασμένων από Loop 60 συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από: (1) την εξοικονόμηση ενέργειας, (2) τη μείωση εξόρυξης πρώτων υλών και (3) τη μείωση αποβλήτων. Με το καινοτόμο Loop 60, κάνουμε ένα ακόμα βήμα για την εκπλήρωση της αποστολής μας: να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των ανθρώπων με κουφώματα υψηλής ποιότητας και κορυφαίων επιδόσεων που παράγονται με υπευθυνότητα προς το περιβάλλον.

Περιηγηθείτε στην ενότητα των προϊόντων μας και ανακαλύψτε καινοτόμες λύσεις και προϊόντα για να ενσωματώσετε τη βιωσιμότητα στη ζωή και την επιχείρησή σας.

https://www.alumil.com/