6ο Ελληνικό Επενδυτικό Forum στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή του ΣΒΒΕ

6ο Ελληνικό Επενδυτικό Forum στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή του ΣΒΒΕ

Το πενθήμερο 18-22 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον το 6ο Ελληνικό Επενδυτικό ForumSelect USA, υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας και του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και στο οποίο συμμετείχε ο ΣΒΒΕ δια του Προέδρου του κ. Αθ. Σαββάκη.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Wilbur Ross, US Commerce Secretary, ο κ. Σαββάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«… Στο πλαίσιο του 6ου Ελληνικού Επενδυτικού Forum στις ΗΠΑ, κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια για την προβολή των μεταποιητικών επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδος και των επενδυτικών ευκαιριών στην περιοχή.

Γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό πραγματοποιήθηκε σημαντικός αριθμός συναντήσεων με σημαντικούς Αμερικανούς επιχειρηματίες και επενδυτές, με επενδυτικούς οίκους και ομάδες επιρροής.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών με έδρα της Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για τη Βόρεια Ελλάδα και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σ΄ αυτήν, μας καθιστά αισιόδοξους ότι πλέον υγιείς, δυναμικές μεταποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής μας, μπορούν να γίνουν “ορατές” στη διεθνή αγορά επενδύσεων και ειδικά σε σημαντικούς επενδυτές στη μεγάλη αγορά των ΗΠΑ.

Ιδιαίτερα χρήσιμες, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και της αναβάθμισης της διεθνούς δικτύωσης του Συνδέσμου, ήταν οι συναντήσεις με θεσμικούς φορείς, όπως το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Αμερικανικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας. …»

 

Θεσσαλονίκη, 6 Ιουλίου 2017