45 χρόνια Airblock

45 χρόνια Airblock

Χρονιά ορόσημο ήταν το 2022 για την Airblock, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στον πεπιεσμένο αέρα.

Η εταιρία συμπλήρωσε 45 χρόνια ζωής και -πιστή στις βαθιές αξίες που διέπουν τη λειτουργία της: τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση, την ομαδικότητα και τον πελατοκεντρισμό- συνέβαλε στην ανάπτυξη του κλάδου, προσφέροντας συνεχώς εξελιγμένα προϊόντα και πρωτοποριακές υπηρεσίες.

Η Airblock είναι ηγέτιδα στον χώρο του πεπιεσμένου αέρα στη Βόρεια Ελλάδα και στην Αλβανία. Ιδρύθηκε το 1977 από τον Χαράλαμπο Ακριτίδη, ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του με την κατασκευή εμβόλων και βαλβίδων αέρος σε βιοτεχνία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, το 1989, άνοιξε το πρώτο κατάστημα πώλησης στην περιοχή του Βαρδάρη, ενώ το 2005 η εταιρεία εγκαινίασε το πρώτο υποκατάστημα στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης (ΒΙΠΕΘ), στη Σίνδο. Το 2009, τα ηνία της Airblock πέρασαν στα παιδιά του Χαράλαμπου Ακριτίδη, Δημήτρη και Παύλο οι οποίοι το 2016 ίδρυσαν το πρώτο κατάστημα της εταιρείας εκτός συνόρων, στα Τίρανα.

Το πιο σημαντικό βήμα για την εταιρεία έγινε το 2019 με τη μετεγκατάστασή της σε νέες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1.500 τ.μ., στη Σίνδο, ενώ το παλαιό κατάστημα μετατράπηκε σε εξειδικευμένο σημείο πώλησης ειδών ατομικής προστασίας, υπό τον διακριτικό τίτλο «Safeblock».

Το αντικείμενο

Η Airblock αποτελεί τη μοναδική εταιρεία στη Βόρεια Ελλάδα με απόλυτη εξειδίκευση σε όλο το φάσμα του πεπιεσμένου αέρα.

Συγκεκριμένα, αναλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια, τοποθέτηση και τεχνική υποστήριξη κάθε τύπου αεροσυμπιεστή, την υλοποίηση δικτύου πεπιεσμένου αέρα, την επεξεργασία αέρα σύμφωνα με τις απαιτήσεις κάθε εφαρμογής, ενώ διατηρεί μεγάλο στοκ σε αναλώσιμα και ανταλλακτικά μηχανημάτων όπως ρακόρ, προπαρασκευαστές, πνευματικούς κυλίνδρους, βαλβίδες και εργαλεία αέρος.

Διαθέτει τεχνογνωσία και σημαντικές συνεργασίες στο κομμάτι του vacuum με αντλίες κενού, φυσητήρες, τζιφάρια και βεντούζες, ενώ το οργανωμένο τμήμα τεχνικής υποστήριξης βρίσκεται 24/7 διαθέσιμο για την επίλυση κάθε μορφής βλάβης.

Περισσότεροι από 30.000 κωδικοί προϊόντων, συνεργασία με περισσότερες από 15 διεθνείς αντιπροσωπείες και εκατοντάδες μεγάλα έργα που έχουν υλοποιηθεί από την Airblock αποτελούν το δυνατό «χαρτί» της εταιρίας η οποία έχει «χτίσει» σχέσεις εμπιστοσύνης με κορυφαίους ευρωπαϊκούς οίκους τους οποίους εκπροσωπεί στην ελληνική αγορά. Έτσι, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τη βέλτιστη λύση με επώνυμα προϊόντα σε κάθε εφαρμογή, όσο σύνθετη κι αν είναι αυτή.

Πολιτική ποιότητας

Βασική προτεραιότητα της Airblock αποτελεί η ποιότητα. Για τον λόγο αυτό, από το 2017 είναι πιστοποιημένη κατά EN ISO 9001:2015 από τον αξιόπιστο και απαιτητικό φορέα QMSCERT. Όλα τα προϊόντα που εισάγει ή παράγει ελέγχονται σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα και κανονισμούς και φέρουν το σήμα CE. Έτσι, ελαχιστοποιεί την πιθανότητα ελαττωματικών εξαρτημάτων ή μηχανημάτων και εγγυάται για τη σωστή και μακροχρόνια λειτουργία τους.

Η Airblock παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για τη μέτρηση της παραγωγής, της κατανάλωσης και των διαρροών, του πεπιεσμένου αέρα. Παράλληλα, διαθέτει  καινοτόμα προϊόντα που συμβάλλουν  στην καλύτερη εκμετάλλευση της ενέργειας, όπως, για παράδειγμα, τη συσκευή ανάκτησης θερμότητας Airwatt,  η οποία  μπορεί να εξασφαλίσει δωρεάν ζεστό νερό για τη θέρμανση, τον ατμολέβητα ή την παραγωγική διαδικασία. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, προσφέρει την υπηρεσία εύρεσης και αποκατάστασης διαρροών, συμβάλλοντας  αποφασιστικά  στη  μείωση   της   χαμένης   ενέργειας και μάλιστα χωρίς μεγάλη επένδυση.