1η Σύνοδος της Θεσσαλονίκης: επιταχύνοντας την ανάπτυξη και την πρόοδο

1η Σύνοδος της Θεσσαλονίκης: επιταχύνοντας την ανάπτυξη και την πρόοδο

Με σύνθημα την επιτάχυνση της ανάπτυξης και της προόδου στη χώρα και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με την Συμεών Τσομώκος ΑΕ διοργανώνουν την 1η Σύνοδο της Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Summit 2016), από 13-14 Οκτωβρίου 2016, στο ξενοδοχείο HYΑTT Regency στη Θεσσαλονίκη.

Η 1η Σύνοδος της Θεσσαλονίκης στοχεύει στην υψηλού επιπέδου συζήτηση και ανάδειξη των κυριοτέρων ζητημάτων που θα επηρεάσουν και θα διαμορφώσουν καταλυτικά το μέλλον της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Βόρειας Ελλάδας και η οποία τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Περισσότεροι από 60 διακεκριμένοι ομιλητές προερχόμενοι από τον χώρο της διαμόρφωσης αναπτυξιακών πολιτικών, εξωστρεφείς επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη της ευρωπαϊκής επιτροπής, έλληνες και ξένοι πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και σύμβουλοι επιχειρήσεων, συζητούν για:

  • τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις,
  • τη διαχείριση των προσφυγικών ροών,
  • την εξωστρέφεια της Ελληνικής οικονομίας,
  • την προσέλκυση επενδύσεων, και,
  • τις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας σε στρατηγικούς τομείς όπως η Ενέργεια, ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός.

Στόχος των διοργανωτών είναι η σύνθεση των απόψεων που θα καταγραφούν στο πλαίσιο των εργασιών του 1ου Thessaloniki Summit  για να επιτευχθεί η επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, η ενίσχυση της αγοράς εργασίας, καθώς και η δημιουργία συνεργιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Κυβερνήσεις, Κεντρικές Τράπεζες και Επιχειρηματικούς Φορείς.

Έτσι, μπορεί να γίνει πραγματικότητα η μοναδική αναπτυξιακή κατεύθυνση για τη χώρα, που είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εγχώριων επιχειρήσεων και  η υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε κάθε τομέα της οικονομίας.

Όραμα των διοργανωτών είναι να τεθούν οι βάσεις για μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη οικονομική πολιτική, για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει περισσότερες πληροφορίες από την ηλεκτρονική σελίδα : www.thessalonikisummit.gr

 

Θεσσαλονίκη, 6 Οκτωβρίου  2016