Newsletter e-flashnews
e-flashnews ΣΒΕ header
    Τεύχος 12/2021    
       
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

1. Νέος κύκλος του ευρωπαϊκού προγράμματος «WORTH Partnership Project». Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη δημιουργία διεθνών συνεργασιών μεταξύ σχεδιαστών, κατασκευαστών, τεχνολογικών εταιρειών και νεοσύστατων επιχειρήσεων σε διάφορούς τομείς (ένδυση-υπόδηση, κλωστοϋφαντουργία, δέρμα και γούνα, έπιπλα, εσωτερική διακόσμηση, κοσμήματα και αξεσουάρ) με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών. Υποβολή προτάσεων έως 2 Φεβρουαρίου 2022. Περισσότερα link
ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

1. Νέοι κανόνες για τους συντελεστές ΦΠΑ οι οποίοι θα παρέχουν στις κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ε.Ε. μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τους συντελεστές που μπορούν να εφαρμόζουν και θα διασφαλίζουν την ίση μεταχείριση μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. Ταυτόχρονα, η επικαιροποιημένη νομοθεσία θα ευθυγραμμίσει τους κανόνες για τον ΦΠΑ με τις κοινές προτεραιότητες της Ε.Ε., όπως η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η υποστήριξη της ψηφιοποίησης και η προστασία της δημόσιας υγείας. Περισσότερα link

2. Αναθεωρημένη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βραχυπρόθεσμη ασφάλιση των εξαγωγικών πιστώσεων. Περισσότερα link

3. Πρόταση της Ε.Ε. για νέα οδηγία με σκοπό την καταπολέμηση του περιβαλλοντικού εγκλήματος. Περισσότερα link

4. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε νέους κανόνες για το Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα (Open Source Software) προκειμένου να είναι διαθέσιμος στους πολίτες, τις επιχειρήσεις ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Ένα παράδειγμα των πλεονεκτημάτων της ανοιχτής προέλευσης είναι η ηλεκτρονική υπογραφή («eSignature»), με ένα σύνολο δωρεάν προτύπων, εργαλείων και υπηρεσιών που βοηθούν τις δημόσιες διοικήσεις και τις επιχειρήσεις να επιταχύνουν τη δημιουργία και την επαλήθευση ηλεκτρονικών υπογραφών που ισχύουν νομικά σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Περισσότερα link

5. Κοινός διάλογος για την πολιτική ανταγωνισμού τεχνολογίας («Joint Technology Competition Policy Dialogue») μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ για την προώθηση της συνεργασίας στην πολιτική ανταγωνισμού και την επιβολή στον τομέα της τεχνολογίας. Περισσότερα link

6. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει των κανόνων της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις, ελληνικό καθεστώς ύψους 2,27 δισ. ευρώ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και για την υψηλής απόδοσης συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας. Το μέτρο θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους στόχους της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χωρίς αδικαιολόγητη στρέβλωση του ανταγωνισμού, και θα συμβάλει στον νέο ευρωπαϊκό στόχο για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050. Περισσότερα link
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

1. Διαβούλευση με θέμα: «Evaluation of certain aspects of the New Legislative Framework» που αφορά το Νέο Νομοθετικό Πλαίσιο το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της εσωτερικής αγοράς αγαθών και την ενίσχυση των συνθηκών για τη διάθεση ενός ευρέος φάσματος προϊόντων στην αγορά της Ε.Ε. Υποβολή απόψεων έως 11 Ιανουαρίου 2022.

(Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαβούλευση αυτή, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του Enterprise Europe Network – Hellas του ΣΒΕ, Μόνικα Νάζη τηλ: 2310 539817 εσωτ. 142, email: nagy@sbe.org.gr).

2. Διαβούλευση με θέμα: «Adoption of sustainable technologies and solutions by SMEs for the Industrial Technologies Roadmap» που αφορά την υιοθέτηση βιώσιμων τεχνολογιών και λύσεων από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τον Οδικό Χάρτη Βιομηχανικών Τεχνολογιών. Υποβολή απόψεων έως 15 Ιανουαρίου 2022.
Περισσότερα link

3. Διαβούλευση με θέμα: «Ψηφιοποίηση του ενεργειακού τομέα — Σχέδιο δράσης της Ε.Ε.». Υποβολή απόψεων έως 24 Ιανουαρίου 2022.
Περισσότερα link
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ / ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

1. Έκθεση υλοποίησης και αποτελεσμάτων της διαβούλευσης σχετικά με εργαλείο ηλεκτρονικής μετάφρασης (E-translation).
Περισσότερα link
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

1. Έκδοση της Eurogroup με τίτλο: «Enhanced Surveillance Report - Greece, November 2021» που αφορά την παρακολούθηση των οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα και την επιδίωξη των πολιτικών που απαιτούνται για τη διασφάλιση βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.
Περισσότερα link

2. Έκδοση της Ε.Ε. με τίτλο: «Study on the impact of COVID-19 on the Outermost Regions» που αφορά μελέτη για τον αντίκτυπο του COVID-19 στις εξόχως απόκεντρες περιοχές.
Περισσότερα link

3. Ενημερωτικό Δελτίο του Κέντρου βιομηχανικής συνεργασίας Ε.Ε. - Ιαπωνίας, Δεκέμβριος 2021 (EU-Japan Centre Newsletter, December 2021).
Περισσότερα link
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ (κωδικός προφίλ BRFR20210903001) Εταιρία από τη Γαλλία που ειδικεύεται στην παραγωγή και εμπορία ενδυμάτων, αναζητά προμηθευτές οικολογικών υφασμάτων όπως βισκόζη και ελαστάνη. Ημερομηνία λήξεως: 5 Φεβρουαρίου 2022.

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ (κωδικός προφίλ BRMT20210212001) Εταιρία από τη Μάλτα που ειδικεύεται στην παραγωγή καλλυντικών αναζητά προμηθευτές πρώτων υλών όπως φυσικά κεριά, στερεά έλαια, αιθέρια έλαια, ξερά βότανα, αρωματικά λάδια. Ημερομηνία λήξεως: 13 Φεβρουαρίου 2022.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ (κωδικός προφίλ BRMT20210212001) Εταιρία από τη Μάλτα που ειδικεύεται στην παραγωγή καλλυντικών αναζητά προμηθευτές συσκευασιών καλλυντικών από πλαστικό τύπου «PET», μπουκάλια αλουμινίου καθώς και βιοδιασπώμενες φυσικές συσκευασίες. Ημερομηνία λήξεως: 13 Φεβρουαρίου 2022.

ΜΗ ΥΦΑΣΜΕΝΟ ΥΦΑΣΜΑ (κωδικός προφίλ BRPL20200511001) Εταιρία από την Πολωνία που ειδικεύεται στην εμπορία μη υφασμένων υφασμάτων, αναζητά προμηθευτές μη υφασμένων υφασμάτων, διαφόρων μεγεθών σε μεγάλα βαρέλια. Ημερομηνία λήξεως: 11 Μαΐου 2022.

ΤΡΟΦΙΜΑ (κωδικός προφίλ BRES20211022001) Εταιρία από την Ισπανία με βάση την Τενερίφη , που ειδικεύεται στην παραγωγή σαλτσών και μπαχαρικών αναζήτα προμηθευτές πρώτων υλών όπως αλάτι, πιπέρι, κύμινο, σκόρδο, ελαιόλαδο, αποξηραμένα φρούτα, τριμμένο τυρί σε σακούλια, σύκα, γάλα, λευκό ξύδι, ζάχαρη, μέλι, αμύγδαλα, σκόνη τριμμένου αμυγδάλου και αγελαδινό, κατσικίσιο και προβατίσιο τυρί. Ημερομηνία λήξεως: 9 Νοεμβρίου 2022.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ (κωδικός προφίλ BRES20211022001) Εταιρία από την Ισπανία με βάση την Τενερίφη, που ειδικεύεται στην παραγωγή σαλτσών και μπαχαρικών αναζήτα προμηθευτές συσκευασιών τροφίμων από γυαλί και πλαστικό τύπου PET, καθώς και ετικετών και χάρτινων κουτιών. Ημερομηνία λήξεως: 9 Νοεμβρίου 2022.

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ (κωδικός προφίλ BRES20211126001) Εταιρία από την Ισπανία που ειδικεύεται στην αγροτική παραγωγή αναζητά προμηθευτές βιολογικών λιπασμάτων καθώς και βιοδιεργετικών με βάση μικροοργανισμούς για διανομή και παραγωγή. Ημερομηνία λήξεως: 27 Νοεμβρίου 2022.

ΤΡΟΦΙΜΑ (κωδικός προφίλ DE16122021) Εταιρία από την Γερμανία που ειδικεύεται στην εισαγωγή και λιανική πώληση εκλεκτών τροφίμων σε καταστήματα «delicatessen» αναζητά προμηθευτές ελιών και ελαιόλαδου. Ημερομηνία λήξεως: 16 Δεκεμβρίου 2022.

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για τα στοιχεία επικοινωνίας των παραπάνω εταιρειών παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την κα Μόνικα Νάζη, Υπεύθυνη Πληροφόρησης, του Enterprise Europe Network – Hellas, 2310 539817, εσωτ.142, e-mail: nagy@sbe.org.gr

Για αναζήτηση περισσότερων προφίλ στη βάση επιχειρηματικής συνεργασίας του δικτύου Enterprise Europe Network, μπορείτε να μπείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://sbe.org.gr/merlin/
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΕΠΙΠΛΑ - Ανοιχτή προκήρυξη για την προμήθεια επίπλων γραφείου στο Office of Public Works (Τριμ, Ιρλανδία), με αριθμό 2021/S 232-610649. Προθεσμία παραλαβής των προσφορών (στα αγγλικά): 12 Ιανουαρίου 2022 και τοπική ώρα 12:00.

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - Ανοιχτή προκήρυξη για την προμήθεια εξοπλισμού σχετιζόμενου με τις επικοινωνίες μέσω δορυφόρων (εικόνα-πλοήγηση) στο Κυπριακό οργανισμό αγροτικών πληρωμών (Λευκωσία, Κύπρος), με αριθμό 2021/S 235-616408. Προθεσμία παραλαβής των προσφορών (στα αγγλικά): 7 Φεβρουαρίου 2022 και τοπική ώρα: 10:00.

ΕΠΙΠΛΑ - Ανοιχτή προκήρυξη για την προμήθεια επίπλων γραφείου και βιβλιοθήκης στο Fingal County Council (Swords, Ιρλανδία), με αριθμό 2021/S 235-616306. Προθεσμία παραλαβής των προφορών (στα αγγλικά): 18 Ιανουαρίου 2022 και τοπική ώρα: 12:00.

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την κα Μόνικα Νάζη, Υπεύθυνη Πληροφόρησης, του Enterprise Europe Network – Hellas του ΣΒΕ, 2310 539682, εσωτ.142, e-mail nagy@sbe.org.gr
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

1. Enterprise Europe Network – Hellas link
2. Enterprise Europe Network link
3. Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων - ΣΒΕ link
4. Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα link
5. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Γραφείο στην Ελλάδα link
6. Έλληνας Επίτροπος link
7. EUROPA, Η δικτυακή πύλη της ΕΕ link
8. Η Ευρώπη Σου – Επιχειρήσεις (Your Europe) link
9. Πύλη της Ε.Ε. για τη διεθνοποίηση των επιχειρήσεων (SME Internationalisation Portal) link
10. Ευρωπαϊκή Υπηρεσία «SOLIVIT» για την επίλυση διασυνοριακών προβλημάτων στην Ενιαία Αγορά της Ε.Ε. link
11. Eυρωπαίος Διαμεσολαβητής link
12. EU Bookshop link
13. Ζωή και Δουλειά στην Ενιαία Αγορά (Living & Working in the Single Market) link
14. Πλατφόρμα αναζήτησης ερευνητικών προγραμμάτων για MME (SME Techweb) link
15. European Research & Development Newsroom link
16. IMProve - ηλεκτρονικό εργαλείο συγκριτικής ανάλυσης επιδόσεων για ΜμΕ σχετικά με τη διαχείριση των καινοτομιών (online benchmarking tool for SMEs related to Innovation Management) link
17. European Standardisation SME Helpdesk link
18. European Commission Agrinet Portal link
19. Διαδικτυακή Πύλη Πληροφόρησης για Ευρωπαϊκά τελωνειακά θέματα link
20. Δικτυακή Πύλη της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης link
21. Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ένωση Καινοτομίας» (Innovation Union) με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών και της πρόσβασης σε έρευνα και καινοτομία για ΜμΕ link
22. Δικτυακό τόπο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής link
23. Πύλη της Ε.Ε. για συστάδες επιχειρήσεων (EU Cluster Portal) link
24. Συνεργασία Ευρωπαϊκών «cluster» (European Cluster Collaboration Platform) link
25. Πύλη της Ε.Ε. για την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση (Access to Finance for SMEs) link
26. «Εκπαίδευση στην Επιχειρηματικότητα» (Educating for Entrepreneurship website) link
27. Σύστημα Πληροφόρησης της Εσωτερικής Αγοράς (Internal Market Information system) link
28. Νέα Πλατφόρμα Έξυπνης Εξειδίκευσης (Smart Specialisation Platform) του Κοινού Κέντρου Ερευνών (Joint Research Centre) link
29. Διάλογος για την Ευρώπη (Debating Europe) link
30. Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (European Environment Agency) link
31. Δίκτυο Εντεταλμένων της Ε.Ε. για ΜμΕ (Network of SME Envoys) link
32. Ευρωπαϊκή πλατφόρμα αποδοτικής χρήσης των πόρων (European Resource Efficiency Platform) link
33. Ε.Ε.-Κίνα Πλατφόρμα Πληροφόρησης για Τυποποίηση (EU-China Standardisation Information Platform) link
34. Πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων για την
ταξινόμηση και επισήμανση των χημικών ουσιών (European Chemicals Agency) link
35. EU Business in Japan link
36. Διατλαντική σχέση εμπορίου και επενδύσεων (Transatlantic Trade & Investment Partnership - TTIP) link
37. «E-certificate» για την αναζήτηση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων που συνήθως απαιτούνται κατά τη διαδικασία δημόσιων συμβάσεων link
38. Η βάση δεδομένων TED (Tenders Electronic Daily) είναι η ηλεκτρονική έκδοση του Συμπληρώματος της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορά τις ευρωπαϊκές δημόσιες συμβάσεις link

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος.
 
Enterprise Europe Network - Hellas
Κατερίνα Τζιτζινού, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων
Μόνικα Νάζη, Υπεύθυνη Πληροφόρησης
Τηλ. : 2310 539817
URL : sbe.org.gr
email_icon

Το Enterprise Europe Network – Hellas είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.
Το Enterprise Europe Network – Hellas , μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.
eu

your_business

eu

een_pact

eu

your_business


Λάβατε αυτό το e-mail με την ιδιότητα μέλους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος.

Ο ΣΒΕ συμμορφώνεται τόσο με την κείμενη ελληνική νομοθεσία (Ν.3471/2006), όσο και με τη συναφή νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, Οδηγία 2002/58/EΚ).
 

[UNSUBSCRIBE_URL][WEB_VERSION_URL]