1. Δήλωση της EuroGroup για την Ελλάδα στις 13 Δεκεμβρίου 2012.

2. Νέες χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ για την προστασία του κλίματος, την οικονομία της γνώσης και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

3. Έντεκα χώρες της Ε.Ε. που σχεδιάζουν να εισαγάγουν το φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών έλαβαν το πράσινο φως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι 11 συμμετέχουσες χώρες είναι η Ελλάδα, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Σλοβενία και η Ισπανία. Στις χώρες αυτές αναλογεί περίπου το 90% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

4. Σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής στην Ε.Ε.

5. Οι υπουργοί εγκρίνουν τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας σε διασυνοριακές δικαστικές υποθέσεις.

6. Mια δεύτερη ευκαιρία για τις έντιμες επιχειρήσεις: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει εκσυγχρονισμό των κανόνων περί αφερεγγυότητας.

7. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να εκσυγχρονίσει το ευρωπαϊκό εταιρικό δίκαιο και την εταιρική διακυβέρνηση.

8. Πράσινο φως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ευρωπαϊκό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με ενιαία ισχύ.

9. Ψήφισμα σχετικά με το σχέδιο δράσης για τελωνειακά θέματα στην Ε.Ε. για την καταπολέμηση παραβάσεων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

10. Σύναψη συμφωνίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Office - EPO) και της Κρατικής Υπηρεσίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Δημοκρατίας της Κίνας (State Intellectual Property Office of the Republic of China) για την ανοιχτή πρόσβαση στον αυτόματο μηχανισμό μετάφρασης (αγγλικα-κινέζικα) των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

11. Η Ιρλανδία θα διαδεχθεί την Κύπρο στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 1 Ιανουαρίου 2013 έως 30 Ιουνίου 2013.1. Τροποποίηση του Οδηγού του Προγράμματος «Εγγύηση και Επιδότηση Επιτοκίου Δανείων Κεφαλαίου Κίνησης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.

2. Η «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ» ανακοινώνει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι διαθέσιμος επικαιροποιημένος Οδηγός της δράσης κρατικής ενίσχυσης «ICT4GROWTH».

3. Διαγωνισμός «Καινοτομία – Νέα Επιχειρηματική Ιδέα» της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με αντικείμενο νέες πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες / προτάσεις. Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης, στο σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών αλλά και στην δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε παραδοσιακούς τομείς όπως το εμπόριο ή ο δευτερογενής τομέας με χρήση καινοτόμων συστημάτων ή με παροχή επιπλέον σύγχρονων υπηρεσιών.1. Οδηγός Εξαγωγών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

2. Συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με την ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας για την ανάπτυξη και την οικονομική ανάκαμψη (Conclusions of European Council meeting on a stronger European industry for growth and economic recovery).

3. Ετήσια επισκόπηση της ανάπτυξης 2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα: «Προς ένα δίκαιο και ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα» (Towards fair and competitive tax systems).

4. Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη δέσμη μεταρρυθμίσεων για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (Patent reform package – FAQ)ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ – BCD ID 20121203008 – Εταιρεία από τη Ρωσία που ειδικεύεται στην αγορά δομικών υλικών, ηλεκτροτεχνικού εξοπλισμού και προϊόντων για βιομηχανικές σωληνώσεις προσφέρει ενδιάμεσες εμπορικές υπηρεσίες (ως πράκτορας, αντιπρόσωπος, διανομέας) και υπηρεσίες μεταφορών. Επίσης προσφέρει υπεργολαβία.

ΔΟΜΗΣΗ – BCD ID 20121122043 - Εταιρεία από την Αγγλία που ειδικεύεται σε συμβουλευτικές υπηρεσίες στον κλάδο των κατασκευών, και ιδιαίτερα στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, προσφέρει τις υπηρεσίες της (π.χ. έρευνα και ανάλυση της αγοράς) σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να αναπτυχθούν και να επεκτείνουν τις πωλήσεις τους στην αγγλική αγορά. Επίσης προσφέρει ενδιάμεσες εμπορικές υπηρεσίες.

ΕΜΠΟΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ – BCD ID 20121108029 - Εταιρεία από την Κροατία που ειδικεύεται στην πώληση και διανομή ηλεκτρονικού εξοπλισμού και προμηθειών για τη βιομηχανία (μεταλλικά φύλλα, προφίλ, σωλήνες), καθώς και προϊόντων και εξοπλισμού για τον κλάδο των κατασκευών, προσφέρει ενδιάμεσες εμπορικές υπηρεσίες (ως πράκτορας, αντιπρόσωπος, διανομέας.

LOGISTICS – BCD ID 2012126084 - Εταιρία από την Τουρκία που ειδικεύεται σε logistics, και μεταφορές, προσφέρει της υπηρεσίες της.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – BCD ID 20121016016 - Εταιρία από τη Σλοβενία προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες καθώς και υπηρεσίες logistics. Επίσης προσφέρει ενδιάμεσες εμπορικές υπηρεσίες ως αντιπρόσωπος.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ / ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – BCD ID 20121119013 - Εταιρεία από την Ισπανία προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες για εξαγωγές / εισαγωγές στη Λατινική Αμερική. Επίσης προσφέρει ενδιάμεσες εμπορικές υπηρεσίες ως πράκτορας.

(Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για τα στοιχεία επικοινωνίας των παραπάνω εταιρειών παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του Enterprise Europe Network - Hellas του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, κα Μόνικα Νάζη 2310 539817, εσωτ.207, e-mail m.nagy@sbbe.gr)ΕΝΔΥΣΗ - Ανοιχτή προκήρυξη (Nottingham Trent University) Nottingham, Αγγλία για την προμήθεια κοντομάνικων φανέλων και πουκαμίσων, αρ. 2012/S 239-394139. Καταληκτική ημερομηνία: 10.01.2013. Υποβολή προτάσεων στην αγγλική γλώσσα.

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ - Ανοιχτή προκήρυξη (Bield Housing and Care) Edinburgh, Σκωτία για την προμήθεια πορτών, αρ. 2012/S 239-394240. Καταληκτική ημερομηνία: 1.2.2013. Υποβολή προτάσεων στην αγγλική γλώσσα.Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Ανταγωνιστικότητα (European Competition Forum), 28 Φεβρουαρίου 2013, Brussels, Βέλγιο.

Εργαστήριο για ΜμΕ με θέμα την τυποποίηση (Standardisation SMEST workshop), 13 Μαρτίου 2013, Αθήνα

1. Διεθνής Έκθεση «Aifw - Amsterdam International Fashion Week 2013», 18-27 Ιανουαρίου 2013, Amsterdam, Ολλανδία στον κλάδο της μόδας.

2. Διεθνής Έκθεση «ISM», 27-30 Ιανουαρίου 2013, Cologne, Γερμανία στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής.

3. Διεθνής Έκθεση «IMOB», 29 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 2013, Istanbul, Τουρκία στον κλάδο των επίπλων.

4. Διεθνής Έκθεση «TOP GASTRO», 7-10 Φεβρουαρίου 2013, Prague, Τσεχία, στον κλάδο της γαστρονομίας.

5. Διεθνής Έκθεση «ADANA CONSTRUCTION», 14-17 Φεβρουαρίου 2013, Adana, Τουρκία, στον κλάδο της δόμησης.

6. Διεθνής Έκθεση «STYL», 17-19 Φεβρουαρίου 2013, Brno, Τσεχία, στον κλάδο της μόδας, της υπόδησης και των δερμάτινων ειδών.

7. Διεθνής Έκθεση «MODA», 17-19 Φεβρουαρίου 2013, Birmingham, Αγγλία, στον κλάδο της ένδυσης.

8. Διεθνής Έκθεση «MILANO PRET-A-PORTER», 23-25 Φεβρουαρίου 2013, Milan, Ιταλία, στον κλάδο της γυναικείας ένδυσης.

9. Διεθνής Έκθεση «ECO-BUILD», 5-7 Μαρτίου 2013, London, Αγγλία, στον κλάδο της αειφόρου δόμησης.1. Εκδήλωση Επιχειρηματικής Συνεργασίας «HCJ Fair 2013 - B2B meetings», στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «HCJ Fair 2013», 19-22 Φεβρουαρίου 2013, Tokyo, Ιαπωνία, στον τομέα της μαζικής εστίασης και του εξοπλισμού ξενοδοχείων (είδη υγιεινής, έπιπλα, δομικά υλικά, λευκά είδη).

2. Εκδήλωση Επιχειρηματικής Συνεργασίας «ECO-BUILD Matchmaking Event», στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «ECO-BUILD», 6 Μαρτίου 2013, London, Αγγλία, στον κλάδο της αειφόρου δόμησης.

3. Εκδήλωση Επιχειρηματικής Συνεργασίας και Μεταφοράς Τεχνολογίας, «IndustryMatchMaking – IMM 2013», στο πλαίσιο των διεθνών εκθέσεων «MachTech & Metal, IFAM, INTRONIKA, PLAST», 7 Μαρτίου 2013, Sofia, Βουλγαρία, σε διάφορους κλάδους της βιομηχανίας (μέταλλα, ηλεκτρονικά, πλαστικά).

1. Enterprise Europe Network – Hellas
2. Enterprise Europe Network
3. Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων - ΣΒΒΕ
4. Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα
5. Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Κύπρος
6. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Γραφείο στην Ελλάδα
7. Έλληνας Επίτροπος
8. EUROPA, Η δικτυακή πύλη της ΕΕ
9. Η Ευρώπη Σου – Επιχειρήσεις (Your Europe)
10. Eυρωπαίος Διαμεσολαβητής
11. EU Bookshop

12. Ζωή και Δουλειά στην Ενιαία Αγορά (Living & Working in the Single Market)
13. Πλατφόρμα αναζήτησης ερευνητικών προγραμμάτων για MME (SME Techweb)
14. European Research & Development Newsroom
15. IMProve - ηλεκτρονικό εργαλείο συγκριτικής ανάλυσης επιδόσεων για ΜμΕ σχετικά με τη διαχείριση των καινοτομιών (online benchmarking tool for SMEs related to Innovation Management)
16. European Standardisation SME Helpdesk

17. European Commission Agrinet Portal
18. Διαδικτυακή Πύλη Πληροφόρησης για Ευρωπαϊκά τελωνειακά θέματα.
19. Δικτυακή Πύλη της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης
20. Ευρωπαϊκή πύλη για την ενίσχυση της διεθνοποίησης και καινοτομίας των ΜμΕ (European Communication of Enterprises - EU.COM.EN)

21. Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ένωση Καινοτομίας» (Innovation Union) με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών και της πρόσβασης σε έρευνα και καινοτομία για ΜμΕ
22. Δικτυακό τόπο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
23. Πλατφόρμα για Συνεργασία Ευρωπαϊκών «cluster» (European Cluster Collaboration Platform) 24. Ιστοσελίδα «Εκπαίδευση στην Επιχειρηματικότητα» (Educating for Entrepreneurship website) 25. Σύστημα Πληροφόρησης της Εσωτερικής Αγοράς (Internal Market Information system)
26. Νέα Πλατφόρμα Έξυπνης Εξειδίκευσης (Smart Specialisation Platform) του Κοινού Κέντρου Ερευνών (Joint Research Centre)
27. Διάλογος για την Ευρώπη (Debating Europe)
28. Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (European Environment Agency)
29. Δίκτυο Εντεταλμένων της Ε.Ε. για ΜμΕ (Network of SME Envoys)
30. Ευρωπαϊκή πλατφόρμα αποδοτικής χρήσης των πόρων (European Resource Efficiency Platform) 31. Ε.Ε.-Κίνα Πλατφόρμα Πληροφόρησης για Τυποποίηση (EU-China Standardisation Information Platform)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες του
Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Enterprise Europe Network - Hellas

Κατερίνα Τζιτζινού, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων
Μόνικα Νάζη
, Υπεύθυνη Πληροφόρησης

Τηλ. : +30 2310 539817  Φαξ : +30 2310 541491

URL : www.sbbe.gr


send us email


Το Enterprise Europe Network – Hellas είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network – Hellas, μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.

 

Λάβατε αυτό το e-mail επειδή έχετε εγγραφεί στο newsletter του Enterprise Europe Network - Hellas του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος για ενημέρωση.
Ο Σ.Β.Β.Ε. συμμορφώνεται με τις οδηγίες τόσο της Ελληνικής Κυβέρνησης (Ν.3471/2006,Ν.3472/2007) όσο και με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Directiva 2002/58/EC του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Relative as A5-270/2001).