1. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογεί τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα με το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης.

2. Καινούργια ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Σήμανση CE.

3. Αναβαθμισμένη πολιτική της ΕΕ για την καλύτερη ενημέρωση όσον αφορά την ποιότητα των ειδών διατροφής.

4. Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για το 2011.

5. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μειώνει τις γραφειοκρατικές διατυπώσεις στις διασυνοριακές δικαστικές υποθέσεις για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

6. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει το διάλογο σχετικά με το μέλλον του φόρου προστιθεμένης αξίας (ΦΠΑ).

7. Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη λειτουργία και τα οφέλη του Καταστατικού της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης (European Company Statute).

8. Θετική πρόοδος των μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μείωση του Διοικητικού Φόρτου.

9. Η Επιτροπή θεσπίζει αναθεωρημένους κανόνες ανταγωνισμού για τις συμφωνίες οριζόντιας συνεργασίας.

10. Καινούργιοι κανόνες τελωνιακής ασφάλειας θα ισχύουν από 1 Ιανουαρίου 2011.

11. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί την ευρύτερη υιοθέτηση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέχρι το 2020.

12. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μέτρα για ενημέρωση και προώθηση των γεωργικών προϊόντων στις Τρίτες Χώρες. 24 προγράμματα υποβλήθηκαν από κράτη-μέλη για αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα 7 προγράμματα που εγκρίθηκαν είναι από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία και την Πορτογαλία.

13. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει νέα μέτρα για τη βελτίωση της μελλοντικής σταθερότητας του γαλακτοκομικού τομέα.

14. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων (ECHA) ανακοινώνει πιο αυστηρούς ελέγχους για 16 ουσίες που προκαλούν πολύ μεγάλη ανησυχία.

15. Περισσότερα χρήματα και περισσότερο προσωπικό χρειάζονται για τα σχέδια της Ε.Ε. για τη προώθηση της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

16. Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν κατέληξε σε συμφωνία για το νομοθετικό σχέδιο με την «ενιαία άδεια» η οποία έχει ως στόχο τη διευκόλυνση της απόκτησης αδειών διανομής και εργασίας από τους νόμιμους μετανάστες.

17. Δημόσια διαβούλευση σχετικά με τον ενιαίο πανευρωπαϊκό αριθμό τηλεφώνου για τις επιχειρήσεις.

18. Ευρωπαϊκό Βραβείο 2011 με τίτλο : «European Design Award For A Sustainable Present».

19. Νέοι επιχειρηματίες θέτουν 8 προτάσεις για καλύτερη επιχειρηματικότητα.

20. Η Ουγγαρία θα διαδεχθεί το Βέλγιο στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1 Ιανουαρίου 2011 έως και την 30 Ιουνίου 2011.1. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για το πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» έως και τις 12 Ιανουαρίου 2011.

2. Προδημοσίευση νέου προγράμματος «Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων» του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

3. Πρόγραμμα διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου από τον ΟΑΕΔ με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για το μήνα Σεπτέμβριο του 2010, για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας.1. Έκθεσή με θέμα : «Το Ευρωπαϊκό Περιβάλλον - Κατάσταση και Προοπτικές 2010» (4th Environment State and Outlook report).

2. Νέα μελέτη για τις ΜμΕ και το περιβάλλον.

3. Νέα μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με δημόσιες συμβάσεις (Public Procurement Contracts).ΤΡΟΦΙΜΑ Εταιρεία από τη Γερμανία, εξειδικευμένη στις εξαγωγές και εισαγωγές τροφίμων (γλυκά, μαρμελάδες) και στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, αναζητά συνεργάτη για κοινή συμφωνία μάρκετινγκ και διανομή τροφίμων στην Ευρώπη.

ΤΡΟΦΙΜΑ Εταιρεία από τη Σερβία εξειδικευμένη στην αγορά, την μεταποίηση και την εξαγωγή κατεψυγμένων φρούτων και άλλων προϊόντων προσφέρει ενδιάμεσες εμπορικές υπηρεσίες, μεταφορά, αποθήκευση και υπεργολαβία.

ΤΡΟΦΙΜΑ Εταιρεία από την Ισπανία εξειδικευμένη στις προωθητικές ενέργειες γαλακτοκομικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών, προσφέρει ενδιάμεσες εμπορικές υπηρεσίες σε ξένες υπηρεσίες που επιθυμούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους στην ισπανική αγορά.

ΤΡΟΦΙΜΑ Εταιρεία από την Κύπρο εξειδικευμένη στη χονδρική πώληση και διανομή βρώσιμων ελαίων και λιπών, προσφέρει τις υπηρεσίες της και αναζητά παραγωγούς ή εξαγωγείς λαχανικών (ηλιοτρόπια, σπόροι σόγιας) και ελαιόλαδου.

ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Εταιρεία από τη Ρουμανία εξειδικευμένη στο εμπόριο δομικών υλικών, αναζητά κατασκευαστές ή διανομείς δομικών υλικών. Η εταιρεία προσφέρει διανομή προϊόντών (π.χ. τούβλα, πλακάκια και άλλα προϊόντα για στέγες).

ΜΕΤΑΛΛΑ Εταιρεία από το Λουξεμβούργο εξειδικευμένη στο εμπόριο χάλυβα, προσφέρει και αναζητά ενδιάμεσες εμπορικές υπηρεσίες.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Εταιρεία από τη Σουηδία, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των φωτιστικών «LED» προσφέρει τις υπηρεσίες της ως αντιπρόσωπος λαμπών και φωτιστικού εξοπλισμού «LED». Η εταιρεία ενδιαφέρεται για μεταφορά τεχνολογίας και προσφέρει ιτς υπηρεσίες της ως αντιπρόσωπος φωτιστικών «LED» υψηλών προδιαγραφών διαφόρων εφαρμογών.

ΕΜΠΟΡΙΟ Εταιρεία από τη Γερμανία, η οποία δραστηριοποιείται ως πρακτορείο ή αντιπρόσωπος εταιρειών, προϊόντων και μαρκών από το εξωτερικό, προσφέρει ενδιάμεσες εμπορικές υπηρεσίες και ενδιαφέρεται για κοινοπραξία.

ΕΜΠΟΡΙΟ Εταιρεία από τη Μάλτα εξειδικευμένη στο μάρκετινγκ και διανομή προϊόντων, προσφέρει ενδιάμεσες εμπορικές υπηρεσίες ή franchising.

ΕΜΠΟΡΙΟ Εταιρεία από τη Σλοβενία, η οποία ασχολείται με ενδιάμεσες εμπορικές υπηρεσίες, προσφέρεται για διανομή και αντιπροσωπευτικές υπηρεσίες.

(Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για τα στοιχεία επικοινωνίας των παραπάνω εταιρειών παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος / Enterprise Europe Network – Hellas, (κα Μόνικα Νάζη 2310 539817, εσωτ.207, e-mail euroinfo@sbbe.gr)1. Ανοιχτή προκήρυξη (Lincolnshire Teaching Primary Care Trust) Lincoln, Αγγλία για την προμήθεια έτοιμων γευμάτων, αρ. 2010/S 227-347095. Καταληκτική ημερομηνία 10.01.2011. Υποβολή προτάσεων στην αγγλική γλώσσα.

2. Ανοιχτή προκήρυξη (Healthcare Services Division) Valetta, Μάλτα για την προμήθεια τυροκομικών προϊόντων, αρ. 2010/S 224-343029. Καταληκτική ημερομηνία 11.01.2011. Υποβολή προτάσεων στην αγγλική γλώσσα.

3. Ανοιχτή προκήρυξη (Healthcare Services Division) Valetta, Μάλτα για την προμήθεια κοτόπουλων, αρ. 2010/S 224-343028. Καταληκτική ημερομηνία 11.01.2011. Υποβολή προτάσεων στην αγγλική γλώσσα.

4. Ανοιχτή προκήρυξη (Procurements Bord Gais Eireann) Cork, Ιρλανδία για την προμήθεια χάλυβα, αρ. 2010/S 240-367285. Καταληκτική ημερομηνία 14.01.2011. Υποβολή προτάσεων στην αγγλική γλώσσα.

5. Ανοιχτή προκήρυξη (Orbit Services Limited) Coventry, Αγγλία για την προμήθεια λεβήτων κεντρικής θέρμανσης, αρ. 2010/S 240-366931. Καταληκτική ημερομηνία 14.01.2011. Υποβολή προτάσεων στην αγγλική γλώσσα.

6. Ανοιχτή προκήρυξη (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου) Λεμεσός, Κύπρος για την προμήθεια επίπλων, αρ. 2010/S 240-366811. Καταληκτική ημερομηνία 21.01.2011. Υποβολή προτάσεων στην ελληνική γλώσσα.1. Διεθνές Συνέδριο «Taste-Nutrition-Health Congress», 22-23 Μαρτίου 2011, Dijon, Γαλλία, στον κλάδο των τροφίμων, των καλλυντικών, των φαρμάκων, της βιοτεχνολογίας και της υγείας.

2. Σειρά σεμιναρίων Ε.Ε.-Κίνα με θέμα : «Σύστημα προστασίας σχεδιασμού της Κίνας στην Ευρώπη» (EU-China roving seminars on Chinese design system in Europe), Ισπανία και Γερμανία, 22 & 24 Μαρτίου 2011. 

1. Διεθνής Έκθεση «HEIMTEXTIL», 12-15 Ιανουαρίου 2011, Frankfurt, Γερμανία στον κλάδο της εσωτερικής διακόσμησης και των λευκών ειδών (μοκέτες, κουρτίνες).

2. Διεθνής Έκθεση «IMM COLOGNE», 18-23 Ιανουαρίου 2011, Cologne, Γερμανία στον κλάδο της κατασκευής επίπλων.

3. Διεθνής Έκθεση «SO FRESH», 19-20 Ιανουαρίου 2011, Bologna, Ιταλία στον κλάδο των τροφίμων.

4. Διεθνής Έκθεση «DANUBIUS GASTRO», 20-23 Ιανουαρίου 2011, Bratislava, Σλοβακία στον κλάδο της γαστρονομίας.

5. Διεθνής Έκθεση «WINDOWS, DOORS & PROFILES», 25-28 Ιανουαρίου 2011, Kiev, Ουκρανία στον κλάδο των κουφωμάτων.1. Εκδήλωση Επιχειρηματικής Συνεργασίας «b2fair SME Forum 2011» στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «SME Forum», 10-11 Φεβρουαρίου 2011, Luxembourg , Λουξεμβούργο σε διάφορους τομείς (βιομηχανία, ενέργεια, μεταφορά, δόμηση, περιβάλλον, υγεία, τηλεπικοινωνιών).

2. Εκδήλωση Επιχειρηματικής Συνεργασίας «B2Match» στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «FRUIT LOGISTICA», 10-11 Φεβρουαρίου 2011, Berlin, Γερμανία στον κλάδο των τροφίμων (εσπεριδοειδή, συσκευασία).

3. Εκδήλωση Επιχειρηματικής Συνεργασίας στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου «Taste-Nutrition-Health Congress», 22-23 Μαρτίου 2011, Dijon, Γαλλία, στον κλάδο των τροφίμων, των καλλυντικών, των φαρμάκων, της βιοτεχνολογίας και της υγείας.

1. Enterprise Europe Network – Hellas
2. Enterprise Europe Network
3. Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων - ΣΒΒΕ
4. Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα
5. Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Βελγίου
6. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Γραφείο στην Ελλάδα
7. Έλληνας Επίτροπος
8. EUROPA, Η δικτυακή πύλη της ΕΕ
9. Η Ευρώπη Σου – Επιχειρήσεις (Your Europe)
10. Ελληνικός Κόμβος Πληροφόρησης για Έρευνα & Καινοτομία
11. Eυρωπαίος Διαμεσολαβητής
12. EU Bookshop

13. Ζωή και Δουλειά στην Ενιαία Αγορά (Living & Working in the Single Market)
14. Πλατφόρμα αναζήτησης ερευνητικών προγραμμάτων για MME (SME Techweb)
15. European Research & Development Newsroom
16. IMProve - ηλεκτρονικό εργαλείο συγκριτικής ανάλυσης επιδόσεων για ΜμΕ σχετικά με τη διαχείριση των καινοτομιών (online benchmarking tool for SMEs related to Innovation Management)
17. European Standardisation SME Helpdesk

18. European Commission Agrinet Portal
19. Διαδικτυακή Πύλη Πληροφόρησης για Ευρωπαϊκά τελωνειακά θέματα.
20. Δικτυακή Πύλη της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης
21. Ευρωπαϊκή πύλη για την ενίσχυση της διεθνοποίησης και καινοτομίας των ΜμΕ (European Communication of Enterprises - EU.COM.EN)

22. Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ένωση Καινοτομίας» (Innovation Union) με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών και της πρόσβασης σε έρευνα και καινοτομία για ΜμΕ
 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες του
Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Enterprise Europe Network - Hellas

Βανέσσα Βλοτίδου, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων
Μόνικα Νάζη
, Υπεύθυνη Πληροφόρησης

Τηλ. : +30 2310 539817  Φαξ : +30 2310 541491

URL : www.sbbe.gr


send us email


Το Enterprise Europe Network – Hellas είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network – Hellas, μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.

►Τo e-flashnews μπορείτε να τo βρείτε και online στο Internet στη διεύθυνση : http://www.sbbe.gr/newsletters/eflashnews/2010_36.htm