25 Χρόνια Milkplan

25 Χρόνια Milkplan

Μία ξεχωριστή μέρα για την Milkplan και τον κόσμο της ήταν η 6η Οκτωβρίου! Μία μέρα γενεθλίων και μνήμης για το πως μία εταιρεία – που η κύρια ενασχόληση της το 1997 ήταν η επεξεργασία ανοξείδωτου μετάλλου για κατασκευή πάγκων και επαγγελματικών ψυγείων – μετατράπηκε σε μία βιομηχανία πρότυπο στον κτηνοτροφικό τομέα με προϊόντα που το 2022 εξάγονται σε 98 χώρες σε όλον τον κόσμο!

Πριν από 25 χρόνια στις 6/10/1997 ο Τριαντάφυλλος Ημερίδης με τον συνέταιρο του Βασίλη Μακρόπουλο ιδρύουν την Inox Center στο Καβαλλάρι Θεσσαλονίκης.

Από μία ιδέα – προτροπή ενός συνεργάτη ξεκίνησε το 1997 η κατασκευή της πρώτης δεξαμενής ψύξης γάλακτος ενώ εντός του έτους ξεκίνησαν οι πρώτες πωλήσεις. Τα επόμενα 25 χρόνια έμελλε να είναι το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της εταιρείας και η πρώτη επιλογή για τις Ελληνικές Τυροκομικές και κτηνοτροφικές μονάδες για τις εγκαταστάσεις τους. 10 χρόνια αργότερα ενώ η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο εξαγωγικό δίκτυο, προσανατολίζεται πλέον αποκλειστικά στον τομέα του γάλακτος. Η Inox Center μετονομάστηκε σε Milkplan ΑΕ και πλέον στεγάζεται σε νέες εγκαταστάσεις επενδύοντας σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Η Milkplan συνέδεσε το όνομα της με την εξέλιξη της κτηνοτροφίας και γαλακτοκομίας!

Η 6η Οκτωβρίου αφιερώθηκε στους εργαζόμενους της Milkplan  σε μία εκδήλωση όπου ο Δ. Σύμβουλος της εταιρείας – και γιός του ιδρυτή – Νίκος Ημερίδης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε τα γενέθλια της Milkplan. Είναι μια χρονιά ορόσημο για την εταιρεία αφού είναι η πρώτη φορά που γιορτάζουμε μια επέτειο γενεθλίων. Δεν μπορώ παρά να είμαι περήφανος για το πως η εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας μου Τριαντάφυλλος με τον Βασίλη μέσα σε 25 χρόνια κατάφερε να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί σε αυτό το επίπεδο.

Δεν σταματάμε όμως εδώ. Οι καιροί αλλάζουν και παρά την μεγάλη κοινωνική κρίση που διανύουμε στην μετά – covid εποχή, οφείλουμε να είμαστε ευέλικτοι και να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές που απαιτούν οι καταστάσεις. Η Milkplan με γνώμονα τις ανάγκες της αγοράς και με σεβασμό στους 200 και πλέον εργαζομένους της θα συνεχίσει το έργο της εισάγοντας νέα προϊόντα  και μοντέλα διαχείρισης που θα την βοηθήσουν για το μέλλον.»

Στο  τέλος της ομιλίας του τόνισε:  «Στα πλαίσια των εορτασμών έχουμε ορίσει μία περίοδο από τις 6/10/22 έως και τις 6/10/203 όπου θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις για τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες και πελάτες μας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Δεν θα μείνουμε μόνο σε εκδηλώσεις εορτασμών αλλά και διάφορες δράσεις κοινωνικής προσφοράς και υγείας»

H επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση εορτασμών θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της συμμετοχής της Milkplan στην έκθεση της Zootechnia 2-5 Φεβρουαρίου 2023. Στην εκδήλωση θα υπάρξουν ειδικά αφιερώματα σε ιστορικές συνεργασίες, ενημερώσεις για νέα προϊόντα και υπηρεσίες και κληρώσεις δώρων!